Иван Тотев с поредица от важни срещи за Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
10:07 / 22.11.2011
6015
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще проведе днес в София поредица от важни за града ни срещи. Първият разговор започва в 12.30 часа и е с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. 

"Ще коментираме проектите, които Пътната агенция в момента изпълнява в района на Пловдив, а именно разширението на Околовръстния път, удвояването на пътя Пловдив - Асеновград, Югозападния обход, който стартира с изграждането на надлез "Скобелева майка", обясни инж. Иван Тотев. Той бе категоричен, че Община Пловдив през този мандат ще бъде реален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура" по различните проекти.

"Можем да поемем част от дейностите, които практиката ми като областен управител показа, че не са толкова скъпи, но понякога забавят с месеци изпълнението на проекта", обясни кметът на Пловдив и допълни, че общината ще се включи в етапите на парцеларните планове, ПУП, отчуждителни процедури, съгласуване между отделните институции. В наше лице Пътната агенция ще има един реален партньор, а не както до сега", каза кметът и като пример посочи пълния отказ за съдействие на предишното управление на Пловдив по проекта за надлез "Скобелева майка", което води след себе си забавяне и поставяне на въпрос на изпълнението на проектите.

Инж. Иван Тотев каза още, че ще запознае Лазар Лазаров с намерението за проектиране на удвояването на Голямо Конарско шосе. Въпреки, че това е общинска пътна мрежа, ще търсим експертна помощ от Агенцията за това проектиране, подчерта той.

Втората среща на кмета на Пловдив Иван Тотев е с министъра на здравеопазването Стефан Константинов и както вече Plovdiv24.bg първи писа , ще бъде свързана с бъдещето на Белодробна болница. Ще използвам случая да поставя и въпроса с Кожния диспансер, допълни инж. Иван Тотев.

В 15.00 часа с извънредния и пълномощен посланик на Република Полша в България Лешек Хенсел кметът на Пловдив Иван Тотев ще обсъди бъдещо сътрудничество по различни проекти.

Виж коментарите (9)

Още по темата (174):
29.10.2013 Общинският съвет с двама нови заместник-председатели
24.04.2012 Райна Петрова презентира програмата за управление на района
17.04.2012 Районните кметове представят програмите си за управление до 2015-та
20.02.2012 Софиянка оглави ОП "Европейски политики и сътрудничество"
17.02.2012 Тотев: За 100 дни "сграбчихме" всички възможности за финансиране
14.02.2012 Шефката на "Старинен Пловдив" е подписала оставката си
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).