Иван Тотев: Заварих 86 млн. местни приходи, оставям 150 млн.

Автор: Диана Бикова
Коментари (8)
16:49 / 07.10.2019
5330
Бюджетът на Пловдив е в много добро състояние. В момента приходите са с около 5 милиона повече спрямо същия период на миналата година. Това каза кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Разпоредителните сделки с общински имоти касаят продажба на апартаменти на правоимащи, прекратяване на съсобственост или на земя, върху която са издигнати къщи, в които хората живеят от 80-90 години. Подобни примери има в "Каменица 1" и "Каменица 2" и в "Западен", посочи Тотев. Според него, никога не е имало толкова слаба година в разпореждане на общински имоти, тъй като при планирани по това перо 8 милиона приходи изпълнението е около 1-8-1.9 милиона. 

Тотев е категоричен, че от гледна точка на планирания бюджет, той върви много добре. По закон, Общината може да плаща дълг до 15% от приходите, ние сме на 5.6 на сто. "Изплатихме 50 милионния заем на Чомаков, сега го приключваме. Догодина е последната вноска. Оттам нататък имаме заеми, които са с лихвени проценти от порядъка на 1.5, 0.9, ФЛАГ е на 1.3. Това са оборотни заеми, с които трябва да се съфинансира нещо" - обясни Тотев и припомни, че Пловдив има най-високия кредитен рейтинг, който е възможен за България. 

Иван Тотев посочи, че оставя общината не с тежест, а с огромен резерв и много възможности: "Заварих 86 милиона местни приходи, сега оставям общината на 150 милиона местни приходи. Представяте ли си за какви суми става въпрос?".

Кметът за пореден път каза, че Пловдив е в прекрасно състояние и риторично попита: "Ако Пловдив беше толкова зле, защо всички се натискат да стават кметове? Защо се натискате? Ако не искате, аз щях да си продължа, какъв е проблемът?".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).