Италиански архитект ще консултира градоустройството в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:12 / 15.09.2009
1639

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ
Върху цялостния дизайн е акцентът на утрешната открита лекция, която ще бъде изнесена от италианския архитект Силвио Де Понте. Той прие поканата на пловдивския Бизнес експертен съвет (БЕС) да се ангажира с градоустройствените въпроси на града ни и днес беше представен от общинския съветник и зам.-председател на БЕС Любозар Фратев.

Това е третото посещение на Силвио Де Понте у нас. Той призна, че е видял много добра архитектура в Пловдив, както и не толкова добра. Италианецът даде пример с новопостроени сгради, чийто дизайн е бил актуален през 80-те години на миналия век. Той допълни, че сградите със стъклени фасади са строени масово преди 20 години.

Силвио Де Понте заяви, че онова, върху което може да се работи през следващите години, е постигане на по-добро съчетание на цветове, основно в центъра на Пловдив и най-вече в Стария град. Друга важна за архитекта тема е благоустройството на парковата ивица край Марица. Той увери, че разстоянието от реката до най-близките улици и булеварди може да се превърне в любимо място за отдих на пловдивчани.

Темата на утрешния своеобразен мастер клас, организиран от експертния съвет, е „Изкуството на цялостния дизайн за едно по-добро човешко пространство". Откритата лекция ще се проведе в Новотел Пловдив.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).