Италианска аудиотехника монтират на Пеещите фонтани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
13:34 / 19.11.2009
5422
По пеещите фонтани най-сетне се заработи. След като не успяха да тръгнат ни до края на лятото, ни до есента, сега целта е да ги пуснат по Коледа - за кратка празнична радост на пловдивчани, а после - напролет.

Четирима работници от фирмата "Технострой 2000" - Разлог, която спечели обществената поръчка за 150 хиляди лева с ДДС, в момента подменят меките връзки - престарели маркучи, с нови неръждаеми метални тръби. Помпите вече са ремонтирани, сменени са и кабелите. Другата седмица ще дойде още персонал, за да възстановява и изпочупени и липсващи плочи от коритото.  

"Според договора ни с общината, подписан на 19 октомври, трябва да свършим работата за 60 календарни дни. Има известно забавяне, може да се наложи да поискаме отсрочка, но ще направим всичко по силите си да сме готови до Коледа", обясни управителят на фирмата Георги Керемедчиев пред репортера на Plovdiv24.bg.

За над 30 хиляди евро вече е закупена модерна аудиотехника от Италия, но отишло време за проучване на възможно най-добрите оферти. Имало предложения от гръцки фирми, но работещи с произведена в Турция стока. На пловдивска фирма е поръчано да се направи новото елтабло, защото старото е негодно. От 220 V, както е било преди, напрежението на тока във фонтаните ще стане 24 V. Много от необходимите части за този ремонт също трябвало да се изписват от чужбина. Стига да пристигнат навреме, от фирмата били готови да работят и нощем.

Трета поред седмица с графитите по стените на езерото се мъчи екип на "Чистота". Започнали са с шведската технология за първоначално почистване с вода и специални гелове, а сега вече са изкарали френската машина с пясъкоструйката.

"Бавно и трудно става. Графитите са много стари. Свалихме един пласт, отдолу се оказа бяла боя, а под нея - други графити, и пак боя... Ако времето се влоши, може да завършим цялата работа чак в ранната пролет", разказа майсторът елиминатор на графити Цветан Чолаков.

Виж коментарите (18)

Още по темата (33):
21.04.2023 Само една фирма иска да поддържа топ атракцията на Пловдив
22.03.2012 Пеещите фонтани с водни стени и специално осветление
20.08.2011 Пеещите фонтани отново актуално място за срещи
17.08.2011 Общината: Проблемът със зеленясването на водата в Пеещите фонтани ще бъде решен
17.08.2011 Умуват дали да оборудват с чип лебедите в Пеещите фонтани
15.08.2011 Общината помага на футболните клубове в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).