Испанските звезди Macaco: Пазете морето и чудесната си природа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:20 / 21.08.2015
1792
Пазете морето и чудесната си природа - сподели Дани Карбонел в интервю за радио Тангра Мега Рок вчера, точно месец преди концерта на MACACO в Пловдив.

Най-любимата испанска група ще свири за първи път у нас на 20 септември в Античния театър, в последната вечер на музикалния форум Sounds of The Ages 2015. 

Карбонел, който преди да основе MACACO, бе член на OJOS DE BRUJO, а днес е начело на банда със световно влияние и продължава да е и силно ангажиран със световни каузи като запазването на природата. 

Ето и част от интервюто: 

- Наричат те "Последовател на много от идеите и духа на Джон Ленън и Боб Марли", например. Доминираща в песните ти е идеята ти за ‘МИР и ЛЮБОВ'. Можеш ли да се наемеш и да посочиш, КОИ са злите и лошите в днешния свят?

- В парчетата ми има различни пластове. Иска ми се да бъдат по-дълбоки и не обичам нещата да са твърде очевидни. Но, разбира се, чрез моята музика аз изказвам мнение и говоря за много проблеми.  

Не съм от хората, които си мислят, че знаят всичко за това, какво става по света и съответно мога хей така да посоча лошите. 

В момента работя по един проект - ‘Semillas', така се казва и една от песните в новия ми албум. Всъщност, ‘semillas' означава "семена". В проекта се събират артисти от целия свят. Правим платформа в интернет, в която ще обединим творчество и природа.

Обединени сме от това, че сме против ГМО насажденията и семената. Днес, в света има много големи компании като Monsanto и това, което се случва в момента, е много опасно. Аз вярвам, че най-важното е, да се даде на хората цялата информация, така че те могат да избират. 

И за мен, всъщност, информацията е това, за което трябва да се борим. Хората трябва да правят това, което чувстват. Ако искате да ядете ГМО храна, няма проблеми. Но трябва да сте наясно, какво би станало, ако ядете това. Както и, трябва да знаете, какво се случва, ако ядете чисто. И това е нещо, което наистина е много важно за мен в момента.

То е свързано тясно и с природата. За България знам, че трябва да запазите водата, горите, чудесната си природа, морето, чисти!  

Шоуто е на 20 септември в Античния театър в Пловдив. В него ще участват и нашите "Уикеда".

Билети с цена 40 лв (регулярни) и 60 лв (golden circle) ще откриете в Eventim.bg - тук. В деня на шоуто ще бъдат съответно по 50 и 70 лв. 

12 септември - 2 CELLOS;

18 септември - APOCALYPTICA;

19 септември - OPETH с оркестър;

20 септември - MACACO и "Уикеда".


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
18.09.2015 Apocalyptica с разтърсващo шоу довечера, концертът на Macaco се отлага за догодина
12.09.2015 2Cellos са вече в Пловдив и обещават разтърсват концерт на Античния
театър
11.09.2015 Opeth си смениха логото на кирилица за концерта в Пловдив
21.08.2015 Opeth рекламират Пловдив като туристическа дестинация
19.08.2015 Opeth ще живеят четири дни в Пловдив
13.07.2015 И "Уикеда" идват на Sounds of The Ages 2015
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).