Искат повече колоездачи вместо автомобили в града, за по-чист въздух

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:32 / 20.09.2010
2126

Този браузър не поддържа видео елемента.


Пловдив по-чист с по-малко автомобили
На провелата се днес пресконференция на зам.-председателя на общ. съвет Тодор Христев и сдружение "Велосити" по повод Европейския ден без автомобили 22 септември се споделиха интересни неща. Дали ще има общински съветници на колела в четвъртък, ще разберем малко преди редовната сесия. За такова начинание идеята дадоха от сдружението "Велосити".

"В Пловдив трябва да има повече велосипеди и хора, които да ги карат по-често, защото иначе се рискува градът да повтори съдбата със задръстванията и смога на други големи градове", около тези думи се обединиха присъстващите.

Председателя на "Велосити" сподели повече за сдружението и това което ги различава от другите, а именно работата с подрастващите и децата, защото докато са малки те се възпитават по-лесно и се изграждат добродетели, а когато пораснат е трудно да се превъзпитат.

За деня без автомобили - 22 септември се предвижда затваряне на "Гладстон" от 10 до 14 часа, където сдружението ще организира велошествие с игри и програма.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).