Искат кметът да назове поименно виновните за гафа с "Шести септември“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:53 / 01.04.2015
5698
Питане до кмета за аварийния ремонт на бул. "Шести септември" ще отправи на предстоящата сесия на Общинския съвет общинският съветник на ПП "Съюз за Пловдив" Владимир Кисъов.

Случаят е безпрецедентен за Пловдив, тъй като булевардът е преасфалтиран преди по-малко от три години, но вече е с множество кръпки, след като се отвориха дупки. 

"Администрацията гузно мълчи, въпреки че пловдивчани имат право да знаят кой е отговорен за хвърлените на вятъра пари и каква е причината за некачествения ремонт, извършен през 2012 г. по поръчка на община - Пловдив", коментира Кисьов. 
 
Съветникът настоява Иван Тотев да назове поименно виновните за нечувания гаф с бул. "Шести септември", а също така да му предостави наличните документи за техническо обследване, което задължително предхожда всеки пътен ремонт. 

Кметът трябва да отговори колко бюджетни средства са изразходвани през 2012 г. за дефектното преасфалтиране, какъв е гаранционният срок, указан в договора, какви неустойки ще бъдат начислени при доказана вина на изпълнителя и за чия сметка са закърпени дупките.

"Асфалтовата настилка на бул. "Шести септември" продължава да се руши, независимо от аварийния кърпеж, затова кметът трябва да каже какви мерки ще бъдат предприети, за да не се наливат нови средства в бездънна яма", настоява съветникът на "Съюз за Пловдив". 

Дефекти се появиха и на тротоара на улица "Петко Д. Петков", която беше основно ремонтирана само преди няколко месеца. Владимир Кисъов напомня, че това не са единствени случаи. 

Повторни ремонти имаше веднага след преасфалтирането на бул. "Христо Ботев" и "Цар Борис III Обединител". На площад "Гроздов пазар" новите плочки бяха махнати, за да се положат кабели.

Реконструкцията на надлез "Скобелева майка" беше временно спряна, тъй като се е оказало, че трябва да бъде направен допълнителен проект за преместване на част от троблейбусната мрежа.

Всички тези примери показват, че в община Пловдив бързат да усвоят парите, без да направят експертен анализ на състоянието на подземната инфраструктура и да съгласуват ремонтите. 

"Некачествената работа до голяма степен се дължи на занижен контрол и липсата на професионален подход. Очевидно управляващите забравят, че парите, с които се разпореждат, не са техни, а на пловдивчани, затова ги харчат безотговорно", коментира Владимир Кисъов.

Виж коментарите (12)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).