Инженерен абсурд: Появи се бордюр в средата на кръстовище, пловдивчани са в капан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:08 / 29.10.2022
22513
За нов проблем във връзка с реконструкцията на ул. "Богомил" сигнализира пловдивчанка в редакцията на Plovdiv24.bg. Става въпрос за черния път до станция на ЕВН - Юг, който се използваше от живущите за преминаване от и за бул. "Санкт Петербург", както и е един от кратките и ненатоварени маршрути до близките училища и детски заведения.

Жената е изпратила запитване до Община Пловдив, на което очаква отговор. Направила е и видео, с което да онагледи куриозния случай, за който живущите наблизо не са били предупредени. Ето за какво точно става въпрос. 

На 20.10.2022 г. подадох запитване към район "Източен" с няколко въпроса покрай цялостния ремонт на ул. "Богомил", в района на бул. "Санкт Петербург". Към този момент (24.10.2022 г.) отговор още нямам. Бих искала да споделя запитването си с пловдивчани чрез Вашата медия, тъй като забелязах, че живущите в района са също недоволни. Надявам се скоро общината да се отзове:

"Здравейте,

Пиша Ви във връзка с изпълнението на проект "Подобряване на градската среда в Зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле" по процедура: "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“ - ос 1 на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020" и по-специално реконструкцията на ул. "Богомил" до бул. "Санкт Петербург".

1. Отсечката от ул. "Богомил", която се свързва със бул. "Санкт Петербург", реално вече е затворена, понеже е положен бордюр напречно. Тази отсечка се използваше активно от живущите в района за по-бърз излаз на бул. "Санкт Петербург", като това намаляваше трафика по ул. "Богомил", в посока ул. "Лев Толстой". Какви са плановете за тази вече отцепена част от "Богомил"?

2. Площта пред гаражите, разположени на ул. "Богомил" 99 - 101, беше обособена като свободен паркинг. В момента тя е неизползваема, понеже има положен бордюр пред тях. Предвиден ли е алтернативен паркинг?

3. В техническите спецификации на обществената поръчка (https://app.eop.bg/today/65101) пише, че се предвиждат паркинги и облагородяване на прилежащите зелени площи. Можете ли да представите проекта по "Обособена позиция 1", както и негов модел, тъй като никъде няма достъпна информация? Всеки ден научаваме постфактум коя улица се затваря, къде се полагат бордюри и пр. Ще е от полза на всички живущи в района да знаят как ще бъде променена инфраструктурата.

С уважение

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).