Инвеститорът в клуб "Бунарджика" кани протестиращите на среща, те отказват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
15:22 / 08.11.2012
6829
След преконференцията на 29.10.2012, инвеститорът в проекта "Голям Бунарджик" пое ангажимента да информира обществеността за всичко около реновирането на легендарния в миналото ресторант.

Днес от Галакси Пропърти Груп ЕООД се свързаха с Plovdiv24.bg за да хвърлят яснота около комуникацията, или по-точно липсата на такава, с протестиращите срещу реконструкцията.

Както знаете, напоследък се водят ожесточени дебати от група хора, които са против изграждането на клуб с обществени функции на мястото на бившия ресторант "Голям Бунарджик". От Галакси Пропърти Груп припомниха, че притежават всички необходими документи за извършваните от нея дейности на Хълма на Освободителите.

"На разположение сме да отговорим на всеки въпрос, касаещ темата", заявиха от ПР отдела на инвесторът.

"Първата покана, която отправих към групата беше устна на среща на мястото на първия им протест на 31.10.2012 г. Оставих контактите си и помолих да ми изпратят списък с документите, които биха искали да видят, както и имената на хората, които ще присъстват. Срещата беше предложена за 02.10. След като не получих никаква информация, на 04.11.2012 г. публикувах официална покана на стената на групата. Обърнах се към шестимата администратори на страницата като представителни лица на "организацията". Срещата беше насрочена за 14:00 часа на 06.11.2012 г. Дадох си ден аванс, в който да получа потвърждение и да изпратя покана и до представители на медиите. Неочаквано за мен, получих отказ от еко-активистите с мотив, че няма какво да обсъждат с нас.

Прилагам отговора на другата страна:
Petya Platchkova: Здравей, Десислава. Благодарим ти за поканата, но взехме решение да не се възползваме от нея. Това стана в сряда, след първия протест пред Общината. Тогава се събрахме всички присъстващи и аз им разказах за случилото се по-рано през деня, т.е. за срещата с теб пред строежа и за последвалите разговори, в това число и за въпросното предложение за евентуална среща. Това, което единодушно решихме, е, че няма нужда от личен контакт с вас (още повече в специалната ви сграда със специален пропускателен режим), защото цялата документация, която евентуално бихте ни предоставили, ние можем да я изискаме (и вече сме го направили) по законен път от Общината по силата на ЗДОИ.

Както знаете, Община Пловдив има законово установен срок за подаване на такава информация и той варира в седмици. Предложихме им вариант да получат отговорите си веднага, на място и от специалисти в различни области. В тази връзка за нас е абсолютно непонятно продължаването на протестите. Вчера, 07.11, се състоя поредният такъв пред сградата на Община Пловдив. В него участие взеха 25 човека.

Междувременно към групата продължава добавянето на профилите на хора, медии и институции без тяхно знание и разрешение. Към момента броя на участниците наброява около 3 700 човека, от които повече от 3 000 са изкуствено присъединените.

Впечатление прави и "цензурата", която се налага на дискутиращите. Всеки, осмелил се да изрази мнение, в посока различна от негативната, бива словесно нападнат от групата от 10 - 15 активни потребители в страницата. Освен това участниците в групата и протестите се позовават на членове от закони, които са допълнени или променени във времето или пък се копира само част от съответната точка. Голяма част от информацията се поднася по изкривен начин, импровизира се и се тълкува погрешно, но обикновено в негативна посока. Искрено вярваме, че това не е целенасочено, а идва от незнание, неразбиране или емоционална нагласа. Ще продължим да търсим начини да водим убедителна комуникация с обществеността, но последващи покани за срещи с "активистите" няма да отправяме", заяви пред Plovdiv24.bg ПР-ката на проекта.


Виж коментарите (41)

Още по темата (11):
11.02.2013 Кметът убеждава инвеститора да не се отказва от строежа на Бунарджика
08.02.2013 Спират строежа на Бунарджика
06.12.2012 Шепа професионални протестиращи унижават Пловдив пред Европа
13.11.2012 Проучване показва актуалните нагласи и от какво са недоволни пловдивчани
09.11.2012 Професионални "протестиращи" се гаврят с паметта на починал журналист
02.11.2012 Стои ли някой зад протестите срещу "Голям Бунарджик"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).