Интеграция в "Столипиново" чрез танц

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
13:16 / 26.07.2016
3049
Възможност за интеграцията на ромите чрез танца изследва екип, работещ по големия проект на настоящата европейска столица на културата Сан Себастиян - "Европа Транзит", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Резултатът ще е създаване на документален филм за ромската общност в града под тепетата и борбата с предразсъдъците, свързани с малцинствата. 

Проектът е създаден като въплъщение на мотото на Сан Себастиан - "Културата да живеем заедно", който идеално съвпада с пловдивското "Заедно". 

В серия от 10 документални филма "Европа Транзит" представя различните предизвикателства, с които се сблъскват 10 различни града, в които е имало или към момента има теми, зони и предизвикателства, които да станат обект на документални филми, отразяващи реалното им състояние. Пловдив е осмата точка по пътя на проекта. Тук испанците влизат в квартал "Столипиново", където ромското население се сблъсква с предразсъдъци от страна на другите общности. 

Една от основните цели е да остави в наследство примери за толерантност и уважение към различния и да го направи именно с инструмента на културата и изкуството, казват от екипа, работещ по филма. 

Организират се танцови работни групи с представители на ромската общност и точно чрез танца се търсят възможните измерения на социалната интеграция, борбата с предразсъдъците и дискриминацията. 

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).