Иновативно училище по педиатрия за родители VelaSchool отваря врати в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:13 / 25.02.2019
3516
Всеки бъдещ или настоящ родител се е чудил как най- добре може да обезпечи грижите за своето дете, как да създаде добра среда за неговото отглеждане и да направи най- доброто за него. Със сигурност има много информация за грижата и здравето на детето в интернет или други източници, но нейната неподреденост, хаотичност и на моменти неяснота много често объркват или подвеждат родителя. 

Често родителят е човекът, който първи се сблъсква с тежки здравословни състояния при детето. Дори в много случаи хората трябва да взимат важни и бързи решения, и в определени ситуации първите действия са от страна на родителя. Понякога родителите са объркани и неадекватни в моменти, в които трябва да бъдат медицински адекватни. Ето защо  е необходимо майките да бъдат запознати със спешните състояния и действията в първите моменти на развитие на болестта, да могат да придобият елементарни умения и основна медицинска грамотност за справяне с по- тежки случаи. 

Една иновативна идея 

Изцяло иновативна и открояваща се идея имат създателите на VelaClinic. Съвсем скоро предстои да отворят училище по педиатрия за родители VelaSchool в Пловдив, където родителите ще се обучават на по- специализирани и медицински умения и знания, свързани със здравето и отглеждането на детето. Това е една стъпка по- нагоре от популярните и банални курсове, защото целта е родителят да получи цялостна подготовка по педиатрия и да се обучи максимално добре да познава здравето на детето, още повече той трябва да стане по- ефективен партньор на педиатъра.

Курсовете на VelaSchool обхващат серия от лекции в областта на системите на детския организъм, храненето, растежа и развитието на детето, масово срещани заболявания, процесите и логиката им, профилактика на заболяванията, препоръчителни поведения и очаквания, основни умения и знания за постигане на една цялостна повишена медицинска грамотност на родителя. Тази идея и виждане за курса е резултат от дългогодишната практика, достигнати успешни резултати при лекуването на децата и следването на световни добри практики в детска клиника VelaClinic. 

Курсовете са насочени към бременни жени или вече родили жени, които искат да придобият по- задълбочени медицински познания, свързани с физиологичните особености на растежа, развитието, лечението и профилактиката на детските болести – въпроси, с които тепърва ще им предстои да се сблъскват. Лекциите се провеждат в приятна хоум- стайл обстановка, на удобно място в центъра на града, а периодът на провеждане на курсовете е само 4 месеца с по една или две лекции седмично. Родителите курсисти могат да задават всички въпроси, които ги интересуват по темите за детското здраве. Лектори са педиатрите от денонощна детска поликлиника VelaClinic, специалисти с доказано богат опит в клиника с над 20 годишна история. Родителите ще се запознаят и със световни добри примери и практики в грижата и лекуването на деца, кога може да се избегне антибиотик, как да се разпознават симптоми на заболяванията и други. 

Идеята на VelaSchool е това да бъде една максимално полезна инициатива за родителите, да създаде едни добре подготвени родители с адекватни познания и действия при отглеждането на децата. Цели се те да постигнат едно по- високо ниво на информираност за различните етапи от растежа и развитието на детето, както и по- качествено общуване с педиатъра. 

Къде се намира VelaSchool?

Всички родители, които искат да научат повече за отглеждането на детето и детското здраве от педиатрична гледна точка са повече от добре дошли да се запишат в първото училище по иновативна педиатрия за родители VelaSchool на следните координати: 

VelaSchool

гр. Пловдив, ул. “Йордан Йовков“ № 1, ет.2

тел.: 0876 770 599

e-mail: info@velaschool.com 

Научете повече и бъдете максимално полезни в грижите за своето дете!

Всеки родител, изкарал курса, получава преференциален достъп до услугите на VelaClinic, която вече разполага и с лаборатория за бързи резултати, както и до услугите на Отдел Детска консултация към VelaClinic.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).