Иновативен проект представиха в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:50 / 23.02.2023
2160
Иновативен проект "Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство" стартира Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив. Разработката се финансира от Фонд "Научни изследвания" със 180 000 лева и е с продължителност е 36 месеца. Новият проект беше представен от проф. Казашка на пресконференция в сградата на ЦРСББ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В изпълнението на проекта се включват 10 утвърдени и млади учени в областта на биологията, химията, икономиката, статистиката, информационните и комуникационни технологии. Те ще изследват мотивацията за кариерно развитие и научна кариера в клъстер "Растениевъдство". Ще се анализира дали само финансите могат да мотивират хората на науката, има ли други фактори, свързани със социалния имидж и отношението на обществото към учените.

В рамките на проекта към ЦРСББ ще бъде създадена лаборатория на мениджъра, в която докторанти ще могат да се развиват умения за управление на проекти, финансово управравление и мениджмънт. 

Центърът участва съвместно с ИЗК "Марица" в провеждащото се в момента изложението "Агра". Заедно с института се правят разработки в областта на селекцията и семепроизводството, съобщи проф. Гечев. Миналата година са внедрени 6 нови сорта домати и пипер, които сега се представят. 

Научните изследвания са в няколко направления. Едно от тях касае физиологията на стреса при растенията при глобалния проблем засушаване. "Ние имаме технологии, благодарение на които може да се повишат добивите на зеленчуковите растения в условията на неблагоприятни фактори, т.е. да предпазваме от стрес и освен това да повишаваме добивите" - обясни проф. Гечев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
14.10.2023 Още един повод за гордост в Пловдив
13.10.2023 Николай Денков откри в Пловдив най-модерния научен център
12.10.2023 Денков открива мегаинвестиция в Пловдив
11.04.2023 Доказани учени от няколко континента ще посетят Пловдив
23.02.2023 Ето я най-новата реализирана инвестиция в Пловдив за наистина много
милиони!
26.09.2022 Новопостроеният Център за върхови постижения в Пловдив отваря врати за ученици и студенти
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).