Информират пловдивски ученици за правата на жените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:40 / 07.06.2016
1444
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Пловдив и Сдружение "Правата на жените" реализират проект по програма "Пловдив за младите", насочен към ученици от 11 клас. Целта е младежите да се информират за правата на човека и в частност правата на жените, за да могат да ги отстояват в бъдеще, независимо къде ще живеят, учат и работят - в България или зад граница. 

Идеята е да се гради гражданско общество, което да държи "будно" съзнанието си за човешките права. Днес от 18:10 ч. в ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" в часа на класа районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова ще бъде лектор по темата.  

След теоретичната част участниците ще изготвят проекти за информационни пана, които ще бъдат разпечатани и поставени в училището. По този начин ще се търси вниманието на останалите ученици към правата на човека. 

Сдружение "Правата на жените" ще предостави на учениците издание на Всеобщата декларация на правата на човека, а в края на проекта, в който ще вземат участие още пловдивски училища, комплект книжки ще бъдат дарени на библиотеките на всяко едно от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).