Инчев за новата сграда на Общината: Да не стане като с кметството в "Северен"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:41 / 25.01.2020
6234
Преди дни кметът Здравко Димитров съобщи, че е възложил на експертите да търсят подходящи терени за нова сграда за община Пловдив. Като възможност за реализация градоначалникът посочи, че това може да стане чрез публично-частно партньорство или срещу обезщетение. Репортер на Plovdiv24.bg потърси за коментар представители на политическите сили в града.

"В историята и в бизнеса има добре известна максима: "Всичко ново е добре забравено старо"" - каза по темата градският лидер на ВМРО-БНД Борислав Инчев. Той припомни, че идеята за нова сграда на община Пловдив е с 13-15-годишна давност. Още от втория мандат на д-р Чомаков (б.а. - д-р Иван Чомаков е кмет два последователни мандата 1999 – 2003 г. и 2003 – 2007 г.) е имал подобна идея.

"Нещо повече. Има идея кв. "Гладно поле" да се превърне във вторичен градски център. Това е терен с около 17-20 хиляди кв. м. разгърната застроена площ. Но с течение на годините обстоятелствата много се промениха" - каза той.

Според Инчев, при всички случаи интересът на общината и на гражданите трябва да бъде максимално защитен и за това са необходими два основни компонента: целево финансиране от държавата и изграждане със собствени средства. По този начин, след като се построи сградата, останалата част да се използва с максимална ефективност.

Борислав Инчев смята, че бъдещата сграда трябва да е с такъв обем, че в нея да се съберат не само всички общински звена, а и общинските предприятия. "Общината трябва да измисли проект за община. След това да се направи идеен или технически проект, за да е ясно какво точно трябва да бъде".

На вероятността новата сграда да е на принципа на публично-частното партньорство, Инчев отговори с предупреждението: "Да не стане както с кметството в "Северен"".

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
12.12.2021 Близо половин милион лева ще струва ремонтът на сградата на община Пловдив
22.03.2020 Пловдивчани масово: Общината да не мърда от площада
27.01.2020 Георги Колев за новата сграда на Общината: Да се съобразяваме с икономическите реалности
26.01.2020 Каназирева: При конкретен договор общественият интерес трябва да е максимално защитен
26.01.2020 Тотев за новата сграда на Общината: Цялата работа е много прозрачна
25.01.2020 Йордан Илиев за нова сграда на Общината: Нека представят приемливо предложение, тогава ще обсъждаме
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).