Илко Илиев сезира прокуратурата срещу придворния журналист на Гергов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:09 / 21.04.2010
3897
Още днес председателят на Общинския съвет Илко Илиев ще сезира прокуратурата за извършено престъпление срещу него от пловдивска слабопопулярна псевдомедия, близка до Георги Гергов, позволила си в понеделник да тиражира лъжи, заяви лично той на извънреден брифинг пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Там като човекът-медия се изживява бившият главен редактор на вестник "Марица" Антон Баев, натирен позорно от медията.

"Позволиха си да твърдят, че съм се срещал с директора на онкоболницата доц. Никола Ананощев, за да го принуждавам да напусне поста си. Това е гнусна лъжа. Ние сме институция, която е пред погледа на гражданите и съм длъжен веднага да изясня случая", обяви Илиев.

"Съвсем ясно, точно, категорично - такава среща не е имало. На 16-и, за когато се приписва, бях в София, където на следващия ден получих диплома от Българската академия на науките, с която станах нейния 115-и член. И представа си нямах какво е писано. След като го видях, твърдя, че е абсурдна лъжа. Изненадах се от безумието образовани хора да пишат такива неща, това ли е демокрацията", попита и доц. Ананощев, който дори показа и получената в София диплома.

Престъплението, за което Илко Илиев сезира прокуратурата, е набеждаване, защото във въпросното лъжеписание бил набеден в две престъпления. Той ще настоява случаят да се разследва толкова бързо, колкото и другият - появил се в същия ден в друг слабочетен сайт с неизяснено финансиране срещу кмета. Отделно ще заведе и дело от частно-правен характер. "Ще съдя тези хора, които си позволяват безкрайно да лъжат", категоричен е председателят.

Той нямало да съветва кмета да завежда дело по компромата срещу него, защото там имало някакъв факт и документ, за който щяло да се изясни, че не е в противоречие със закона.

"Призовавам ГЕРБ да престане с компроматната война. В един и същи ден в две медии, близки до ГЕРБ, излязоха два компромата - срещу кмета и срещу мен. Твърдя го, защото съм убеден в това", категорично заяви Илко Илиев.

Той напомня, че изборите били след година и половина и щяло да бъде жалко вместо да се обединят около добри дела за града, да превръщат това време в размахване на компромати. Нито Славчо Атанасов, нито Илиев щели да се уплашат, нито да бъдат компрометирани, но една от целите на подетото мероприятие било да им се пречи на работата.

Същевременно Илиев се зачуди защо два месеца вече прокуратурата не била разследвала подадения сигнал, че пълненето на дупките в район "Източен", когато Иван Тотев бил кмет струвало поне два пъти по-скъпо, отколкото във всичките останали райони. "Дали защото е лидер на ГЕРБ, или пък областен управител?", с въпросителна заключи Илиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (6)

Още по темата (1):
21.04.2010 Тотев: Илко Илиев да укроти емоциите си и да работи за развитието на
града
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).