Илко Илиев: В този мандат Пловдив случи на общински съветници!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:47 / 16.01.2011
7806
"Доколкото знам той няма такива намерения!", така председателят на общинския съвет в Пловдив и член на ВМРО-НИЕ Илко Илиев отговори на въпрос на зрител в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време". Зрителският въпрос беше свързан с вероятно издигане на Славчо Атанасов като кандидат за президент. Илко Илиев не потвърди и дали настоящият кмет на Пловдив ще се кандидатира за втори мандат. Категорично Илко Илиев заяви, че ВМРО-НИЕ, спазвайки традицията си, ще се яви самостоятелно на местните избори през октомври.

Илко Илиев коментира, че се надява предстоящите избори да не се отразят негативно на работата на Общинския съвет. "В този мандат Пловвдив случи на общински съветници!", заяви председателят на общинския съвет, като нарече колегите си "разумни" и предположи, че няма да се стига до конфронтации.

По повод намерението на общината да изтегли 9 милионен облигационен заем, Илко Илиев заяви, че очаква подкрепа от всички партии, дори и от опозицията в общинския съвет. "Мисля, че този път обектите ще бъдат толкова безспорни, че част от политическите сили, които дори имаха съмнения по предишния заем, този път ще подкрепят този заем. Убеден съм в това нещо", каза председателят на Общинския съвет в Пловдив.

"Горд съм, че част от нещата започнати от д-р Чомаков успяхме да ги довършим, защото Пловдив не е град до избори. Много лесно е да се правят първи копки, най-трудното нещо е да се довършат започнатите неща", така Илко Илиев отговори на въпроса - Какво ще оставят ВМРО-НИЕ след мандатата си и констатацията на зрител, че от началото на мандата работят по проекти наследени от бившия кмет д-р Иван Чомаков. "Убеден съм! Нямаше друг мандат в града, в който да се направят толкова инфраструктурни проекти!", уточни Илко Илиев за мандата на ВМРО-НИЕ. Председателят на Общинския съвет заяви, че в момента администрацията подготвя "огромен проект за инфраструктурата и транспортната инфраструктура в Пловдив" на стойност 50 милиона лева. Следващият кмет ще наследи и проекти свързани със Стария град и Небет тепе. 

По повод бюджета на общината за тази година Илко Илиев коментира: "Най-хубавото нещо, което ще се случи е, че община Пловдив ще запази своят финансова стабилност в период на криза! Ще бъдат довършени Културния дом и четвъртък пазара!"


Виж коментарите (5)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).