Илко Илиев: Ако приходите от гаражите отидат към Общината, ремонтът на улиците ще е по-бърз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:12 / 02.02.2011
2468
На днешната пресконференция на ВМРО-НИЕ председателят на ОбС Илко Илиев честити празника на българските мъже и пожела да се възроди отново традицията за неговото честване, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За целта от партията се бяха погрижили да осигурят топли гевреци на всички присъстващи за здраве и плодовитост.

Веднага след това Илко Илиев навлезе в сериозната тематика като определи твърденията на районните кметове, по повод взимането им на приходите от гаражите, като дълбоко неверни.

"Не е вярно, те не са феодални владетели, за да събират феодална рента. Това не са техни пари, а пари на града", каза още Илко Илиев.

Относно идеята за пренасочването на парите от гаражите на районните кметове към ОП "Жилфонд", председателят на общинския съвет, защити позицията си с три аргумента. Според него се оказва, че ще излиза с 50% по-евтино запълването на дупките по районите. Като втори аргумент в защита на това той изтъкна, че когато приходите от гаражите на всички райони отидат в главната община асфалтирането на улиците и запълването на дупките ще става много по-бързо. Той се обоснова с това, че реално районните кметове правят процедура по ЗОП, която забавя реконструкцията на уличните настилки с три месеца. Като трети свой аргумент Илиев изтъкна, невъзможността във всички райони да се поставят еднакъв брой гаражни и преместваеми съоръжения, което води до различни приходи от страна на районите.

"Смятам, че ние трябва да преценим кое е по-изгодно за нас гражданите на Пловдив. С кмета сме разговаряли многократно на тази тема, самият той има сантимент към районните кметове, защото самият той е бил такъв", допълни още Илко Илиев.

Той предложи дебат по темата за парите от гаражите, но не какъв да е, а дебат с аргументи.

По повод на обвиненията от вчера на районните кметове на ГЕРБ за арогантно държане на Илко Илиев към тях на сесията в петък, председателят на градския парламент каза, че се старае да се държи така, че да спазва правилника. Илиев допълни, че това което те сега предприемат, а именно процедура за искането на неговата оставка е по-добро от викането им в заседателната зала, което според него е признак на недобро възпитание.

Очаквайте повече подробности от пресконференцията на ВМРО-НИЕ по-късно в сайта.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (4)

Още по темата (65):
01.12.2011 Иван Тотев: Досега Община Пловдив е управлявана лошо
01.12.2011 10-11 млн. лева е бюджетният дефицит на Пловдив към края на годината
18.03.2011 Яслите ще са безплатни, градините остават с такса
17.03.2011 Приеха План-сметката за чистотата на Пловдив
17.03.2011 Спасяват ансамбъл "Тракия", но районните кметове остават без парите от
гаражите
17.03.2011 Яшар Асан: "Столипиново" ще има паметник на кап. Петко войвода
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).