Илиян, убил жестоко Милена, поиска оправдателна присъда!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 29.11.2018
16080
"Моля съдът да отхвърли присъдата на първата инстанция и да ми даде оправдателна присъда, за да се върна при родителите и близките си". Това заяви пред апелативните съдии днес Илиян Рангелов, който бе осъден от Окръжния съд на 14 години затвор заради жестокото убийство на Милена в Куртово Конаре, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Младият мъж обжалва наложената му присъда, а в мотивите за обжалването се посочва, че има допуснати процесуални нарушения. Той се яви в съда и с нов защитник - адв. Розалина Апостолова, която защитава дори двойният убиец Божидар Атанасов. По думите й всички доказателства по делото или поне по-голямата част се основават на думите на подсъдимия. Така например в делото са включени беседите на оперативни служители с Илиян още преди той да е подсъдим (да са му разяснени правата и т.н. - б.а.). Това е "процесуално негоден източник", посочи дори адв. Апостолова.

Тя подчерта пред апелативните съдии, че не може да се приема като доказателство, че подзащитният й е посочил къде се намира ножът, с който се твърди, че е убита Милена. Все пак той познава дома си. Тя заяви също, че становището на Окръжния съд представлява една от версиите за станалото и призова апелативните съдии да търсят фактологията, а не версия за убийството.

В пледоарията си прокуратурата пък подчерта, че не са допуснати процесуални нарушения. Всичко по тезата, че именно Илиан е убиецът е доказано. Още повече той сам е дал самопризнания.

Частният обвинител - адв. Зоя Тошкова, от своя страна дори поиска по-висока присъда, защото една присъда трябва да е жалон за обществото. В случая 14 години затвор за убийство с особена жестокост е недостатъчно. Предстои съдът да се произнесе.

Виж коментарите (0)

Още по темата (57):
09.04.2021 4 години след убийството на Милена в Куртово Конаре има окончателна присъда за убиеца
02.11.2020 Не пуснаха журналисти на делото срещу убиеца на Милена Динова
29.06.2020 15 години затвор за убийството на Милена!
29.06.2020 Илиян Рангелов не е бил дрогиран при самопризнанията
12.03.2020 Доведоха Илиян Рангелов с маска в съда, делото пропадна
12.03.2020 Упоен ли е бил Илиян, преди да признае вина за убийството на Милена?
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).