ИК: Строежът зад Юбилейния блок е стартиран с фалшифицирани подписи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:05 / 14.07.2020
7532
Представяме ви позицията на ИК "Граждани против презастрояването в р-н "Южен", която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

"Драги съграждани, днес се проведе трето заседание на Дело 3961, делото, от чиито изход всички се вълнуваме. Заседанието беше открито. Присъстваха  представители на Общината, на Общински съвет Пловдив, на компаниятадо , която строи в междублоковото пространство до нашите жилища – "ПИМК БИЛД", както и живеещи в Юбилейния блок - наши приятели и съседи. От наша страна бяха представени документи от Районната прокуратура, удостоверяващи  извършена проверка и графическо изследване, които потвърждават, че подписите положени в Заявленията за изменение на действащия план НЕ са на лицата, посочени в тях като собственици и инвеститори в спорния имот.

С тези ФАЛШИФИЦИРАНИ подписи е стартирана процедурата, която завършва със заповед на кмета и заради която ние днес всички сме свидетели на абсурдния строеж под прозорците ни. Точно върху тази заповед е основано искането и получаването на разрешение за строеж в имота, съставляващ нашето междублоково пространство. Всички наши действия са с цел да докажем извършени фалшификации, заблуждаване и подвеждане на длъжностни лица в хода на гореспоменатата градоустройствена процедура относно намеренията на посочените в официалните документи лица.

Посочените в Заявленията за изменение на плана лица не са имали инвестиционни намерения спрямо имота в междублоковото ни пространство, тъй като са продали същия още в началото на градоустройствената процедура и тъй като ръкописния текст и подписите в тези заявления не са техни. Ако това се приема за нормално, кой ни гарантира, че името и подписът на всеки един от нас е защитен от такива жестоки злоупотреби. Кой ще гарантира, че всеки един от нас не е застрашен от това името и подписът ни да  бъдат спокойно положени върху документи, иницииращи устройствени процедури, с които се унищожава културно наследство, ценен природен ландшафт или градски парк. Всички тези незаконосъобразности на практика ни поставят в ситуация на конфликт с днешния инвеститор в имота."

ИК "Граждани против презастрояването в р-н "Южен"

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).