И частните съдебни изпълнители ще плащат такси, както всички останали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:42 / 17.01.2011
1773
"Предали сме на частните съдебни изпълнители 200 броя преписки на физически и юридически лица, които не са дошли доброволно да си погасят задълженията", каза за репортер на Plovdiv24.bg шефът на дирекция "Местни данъци и такси" Николай Ненков.

Предприети са мерките за принудителното събиране на 657 176 лв., дължими на дирекцията. Към днешна дата са събрани около 320 000 лв. от тези пари.

Предвид промените в Закона за местни данъци и такси и Закона за частните съдебни изпълнители е била проведената работна среща с всички от тях. Новите условия за този бранш са, че от тази година ще заплащат всички видове услуги на "Мести данъци и такси", които дирекцията им извършва. До миналата година частните съдия изпълнители с били освободени с закон от тези плащания. Подготвеният ценоразпис е сведен до знанието на всички от тях и сега се очаква минаването на предложението през Общински съвет. Таксите за частните съдебни изпълнители са същите като на обикновените граждани. 

"Ние не знаем колко и какви такси частните съдебни изпълнители събират от гражданите. Предполагам, че това което ще плащат на нас, ще си го вземат от нередовните данъкоплатци, с които имат отношения. За пример само мога да кажа, че досега при изпращане на преписки, сме се договорили за такса от 48 лв., която те получават от нас за всяка преписка, а когато свърши делото те ни връщат тези пари", поясни шефът на "Местни данъци и такси" Ненков. От тази година в тези 48 лв. няма да влизат таксите, които частните съдия изпълнители дължат на Дирекцията. За тях те ще плащат допълнително. 

Оскъпяването за 2011 г. е около 40% за нередовните данъкоплатци. Николай Ненков не можа да отговори колко получават от Общината частните съдебни изпълнители за събиранията си от граждани.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).