Хвърляш фас или чоплиш семки на земята в парка - 100 лв. глоба!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
15:49 / 29.05.2012
7256
Всеки, който хвърля фасове на земята и по този начин замърсява околната среда, го застрашава глоба от 100 лв., заяви за репортер на Plovdiv24.bg шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев. Той уточни, че става въпрос не само за фасове, а и за чоплене на семки по градинки и паркове, за хвърляне на отпадъци и изобщо всичко, касаещо нарушение на общинската наредба за опазване от замърсяване на околната среда. 

Стана ясно, че за три месеца служителите на инспектората са глобили 10-ина пушачи, които са изхвърлили фасовете си извън кошчетата за боклук.

Припомняме, че още през миналата година екс-шефът на местното ФБР Сияна Кехайова каза за сайта, че броят на глобите за хвърлен фас и за чоплене на семки, които тогава бяха в размерна 10 лв.,  драстично е намалял заради постоянния контрол, който се осъществява от 22-те двойки инспектори върху парковете и детските площадки в града.

Според нея това е дало ефект, защото след близо 8-месечното съществуване на инспектората, гражданите на Пловдив са се "култивирали" и извършват все по-малко нарушения.


Виж коментарите (45)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).