Хванаха много хероин, предназначен за разпространение в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:09 / 12.04.2016
8579
На 10 април в Пловдив под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив е била проведена акция от служители от отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР -Пловдив по линия на противодействие на трафика на наркотици.

Към 22,40 часа на паркинг пред жилищен блок в район "Южен" е бил задържан Гюнай А., на 33 г., докато се качвал в лек автомобил "Опел". При извършено претърсване и изземване в колата са били открити 1,1 кг хероин, а в жилището му е бил намерен още половин килограм от същия наркотик. 

По случая като съпричастен е бил задържан и К. Г., на 39 г. турски гражданин, в чието жилище в Пловдив също е било извършено претърсване.

На 11 април 2016 г. Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Гюнай А. и К.Г. за държане на посочените наркотични вещества, с цел разпространение, в съучастие - престъпление по чл. 354а, ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

 

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и Тенур Р. , на 32 г. от Пловдив, за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 4 април 2016 г. в гр. Асеновград, след наблюдение на служители от отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив, е бил спрян за проверка лек автомобил, марка "Опел Астра". 

При извършено претърсване от колата е бил иззет хероин с общо тегло около 1 кг., на стойност 49 382 лева. В автомобила е пътувал Тенур Р. До момента е установено, че той е държал и пренасял наркотика от гр. Пловдив към гр. Асеновград, с цел последващо разпространение.

На 7 април 2016 г. спрямо него е била взета мярка за неотклонение "задържане по стража" от Окръжен съд-Пловдив. През 2009 г. той е бил осъждан отново за държане на наркотици.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по двата случая - разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др. 

До момента е установено, че част от хероина бил предназначен за разпространение в квартал "Столипиново" в Пловдив.

 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).