Христо Кидиков готви грандиозен концерт на Античния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:10 / 16.08.2016
4406
С грандиозен концерт на Античния театър на 13 септември от 20,00 часа любимият на няколко поколения пловдивчани певец Христо Кидиков ще отбележи своята 70-та годишнина и 45 години на сцената.

Само преди месец творецът получи огромното признание на съгражданите си и беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив" заради значителния му принос за българската култура и по случай наближаващия му 70-ти рожден ден.

Гости на грандиозния концерт, който певецът подготвя, ще бъдат цяло съзвездие от обичани български певци като Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Росица Кирилова и Тони Димитрова.

Христо Кидиков не спира да твори и да прави прекрасни песни, с които да радва своите почитатели. През 2016 година той представи двата нови музикални клипа - "Михаела" и "В очакване на лятото", по музика и аранжимент на Камен Николов, и текст на Георги Василев, които са снимани в любимия му град Пловдив. 

Двете песни ще бъдат част от новия албум на Христо Кидиков "Михаела", чиято промоция ще се състои по време на концерта. Той съдържа 13 песни, от които девет нови и някои от най-любимите на няколко поколения песни. В албума са включени и две от песните посветени на Пловдив - "Градът на тепетата" и "Назад в годините".

На концерта на Античния театър ще бъде представена най-новата книга на певеца "Живот и песен". Същият ден тържествено ще бъде връчено отличието "Почетен гражданин на Пловдив".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).