Хитът "Името" ще гостува в Пловдив на 25 февруари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:47 / 08.02.2017
2115
Комедията "Името" - хитът на юбилейния 60-ти сезон на Сатирата, ще гостува в Пловдив на 25 февруари в Дома на културата от 19 часа. Проблем ли е да кръстиш детето си Адолф? В спектакъла за първи път след 24 години на театрална сцена се събират Михаил Билалов ("Под прикритие"), Николай Урумов и Ана Вълчанова (дъщеря на Рангел Вълчанов) - състуденти от ВИТИЗ в класа на проф. Николай Люцканов. 

По онова време проф. Здравко Митков е техен асистент, а днес е директо на Сатиричния театър и режисьор на "Името". Срещата им на сцената е вълнуваща и за останалите актьори в спектакъла - младите звезди на Сатирата - Богдан Казанджиев и Ирина Първанова.

Постановката триумфира в Париж с 250 представления само за една година и има 6 номинации за награди "Молиер". Критиците определят "Името" като брилянтна интелектуална комедия. Авторите ни водят изобретателно в лабиринтите на недоразуменията, породени от една безобидна шега. 

Една семейна вечеря се превръща в ад заради невинно подхвърлена шега за името на очаквано бебе от героя на Билалов. Спорът се разгорещява, минава през морални и дори политически теми. Преди да се сервира десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди.

"Искаме високият вкус да стане запазена марка на Сатиричния театър. Отличната драматургия и талантливият актьорски състав ще покажат, че можем да предизвикваме положителни емоции и смях, без да се ровим в житейското злободневие. За нас беше удоволствие да създаваме този спектакъл. Мечтаем да предадем радостното си усещане и на нашата публика, с която заедно да пристъпим в 60-я ни юбилеен сезон" - думи на проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

За "Името" Ана Вълчанова е номинирана за ИКАР 2017. Билети за постановката на Сатиричния театър се продават в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).