Хипермаркет отсече 16 дървета, плаща за дяволъка си 10 000 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:37 / 11.11.2009
3619
Шестнайсет дървета е отсякъл инвеститорът на новия хипермаркет "Кауфланд" на "Брезовско шосе" - без заповед на районния кмет, без никакво спазване на каквато и да било процедура за изсичане, без санитарна експертиза, без назначена комисия. Това е констатирала проверка на дирекция "Екология", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Част "Озеленяване" изобщо липсвала в одобрения проект, който е дал основание за издаване на строително разрешително.

"Това е грубо нарушение на общинската наредба за зелената система. Не е извършено и съгласуване с еколозите в "Северен". Според наредбата, не се издава разрешение на строеж, при което се налага изсичане на дървета, без писменото разрешение на районния кмет, а такова няма", гневно обясни главният еколог Христо Минков пред журналисти. При отсичане над десет дървета трябвало и специалното разрешение на РИОСВ.  

Съставен е акт за грубо нарушение и ще бъде наложена санкция от 10 000 лв. на инвеститора, а на районните специалисти, които не са си свършили работата, ще бъде потърсена отговорност. 

"С удоволствие ще подпиша наказателните постановления на всички инвеститори, които си позволяват да унищожават и без това недостатъчната растителност както им падне. Ако смятат, че са прави, да ги жалват в съда. Глобите по новата наредба са жестоки - от 10 хиляди до 50 хиляди лева. Почнем ли да санкционираме всеки нарушител или този, който отсече с разрешение, но после не засади ново дръвче, Пловдив може и да стане по-зелен", предупреди ресорният заместник-кмет Александър Константинов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Minimart – Сърцето на квартала, което ускори пулса на българския ...
Кметът Костадин Димитров празнува рожден ден днес. На колко става...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Време е държавата да затегне ко...
Има промяна на местата за гласуване в Пловдив. Проверете кoя е ва...
В Пловдив откриват "Хемус 2024"
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).