Хаджиев: Дългове от Баташки за 35 милиона съсипват УМБАЛ "Св.Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:30 / 20.04.2010
4178
До стотинка са изплатени пълните заплати на лекарите, сестрите и останалите служители в УМБАЛ "Св. Георги", съобщи изпълнителният директор доц. Божидар Хаджиев за Plovdiv24.bg. Вчера персоналът получил и последните 40% от възнагражденията си.

"Нещата са под контрол. Засега няма забавяне. До края на месеца чакаме да получим и заработката за март, след като националната и регионалната здравна каса направят проверка за законосъобразността на извършените медицински дейности", уточни директорът. 

За пръв път от пет години насам осем поредни месеца, откакто той пое управлението на Университетска, болницата приключва с положителен баланс, чиято обща стойност е над 2,4 млн. лв. Спрени са преразходите на медикаменти и консумативи, качествено и в пълен обем се изпълнява лечебно-диагностичната дейност.

Тежкото бреме, оставено от предшественика му доц. Илия Баташки, който след отстраняването му от длъжност през август миналата година направи шеметна партийна кариера, оглавявайки градското БСП, а после пловдивското управляващо мнозинство го избра за шеф на общинската болница "Св. Пантелеймон", виси с адска сила със страховитите 35 млн. лв. дългове.

"Ако не трябваше да изплащам тези заварени дългове, щях да дам по 1000 лв. заплата на сестрите и по 2000 лв. - на докторите. Но няма как - безплатен обяд няма. И ризата да си сваля от гърба, пак не мога изведнъж да изкарам болницата от батака на Баташки", коментира доц. Хаджиев. 

Виж коментарите (5)

Още по темата (4):
21.05.2010 Доизплащат мартенските заплати на персонала в УМБАЛ "Свети Георги"
17.02.2006 Повече пари по допълнителни клинични пътеки
17.02.2006 Ще икономисват от лечението, за да има за заплати?
17.02.2006 УМБАЛ "Св. Георги" обмислят протест
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).