Грозна разправия заради контейнер на инвалидно паркомясто

Автор: Гено Петров
Коментари (0)
21:00 / 20.10.2019
4686
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да ни сигнализира за един наболял проблем. Става дума за прословутите места за паркиране, и в частност за паркирането на инвалидни места в Пловдив. В случая e "замесен" и контейнер за строително отпадъци. Даваме думата:

"Здравейте! Искам да съобщя за контейнер за строителни отпадъци, който вече няколко месеца стои на инвалидно паркомясто на ул. "Костаки Пеев". От два или три месеца това място, на което дори биха могли да се паркират две коли, не може да бъде използвано заради поставения там контейнер. Имаше дори и период, в който самият знак беше опакован, за да не се вижда. Преди дни обаче, след като видях, че една част от пространството все пак е свободна, реших да паркирам там колата си.

В този момент от сградата, в която се извършват строителните работи, изскочиха няколко човека — очевидно работещите на обекта, които ми заявиха, че няма как да паркирам, че ако е за повече от 15 минути, не може, че те хвърлят отпадъци и колата може да пострада. Проявявайки разбиране, реших да я преместя, когато се появи една дама — вероятно собственичка на сградата, която заплашително ми обясни, че това е синя зона, че мястото е инвалидно и че аз няма как да остана там.

След като й показах синия талон, издаден ми от общината, на който изрично е написано, че имам право да паркирам на указаните инвалидни места, тя нагло отговори, че талонът ми бил фалшив и че ще бъда глобена. Напуснах мястото, но се почувствах изключително обидена и омерзена, заради което и реших да изпратя този сигнал.


Уважаема госпожо, пак Ви повтарям, че аз изобщо не искам да страдам от заболяванията, които имам, но след като Общината ми осигурява това облекчение, аз съм в правото си да се възползвам от него! Не ми става ясно защо се разрешава и изобщо разрешено ли е на тези хора да се разпореждат с общински паркоместа, а още по-неясно ми е защо контейнерът за отпадъци е поставен на инвалидно, а не на платено място!? Благодаря за вниманието!"...

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).