ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Граждани пускат съдебен иск срещу мобилен оператор заради антените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 28.07.2009Коментари (7)8475
© Plovdiv24.bg
Първи иск срещу антена на мобилен оператор предявиха в съда обитатели на блок 202 в кв. Тракия. Настояваме да бъде обявен за нищожен договорът за разполагане на базова станция на покрива на жилищната сграда, обясни Вили Йорданова, една от от собствениците. Тя разказа, че преди 2,5 г. представител на въпросния оператор отишъл в техния вход и поискал да сключи договор за монтиране на антена.

"Изгонихме го най-позорно и той се отби в съседния вход. За един наем от 120 евро на месец те се съгласиха да ги облъчват и подписаха", каза Йорданова, която претърпяла онкологична операциция. Тя обясни, че сградата представлява ЖСК с 4 входа и за монтирането на станцията е нужно съгласието на всички собственици. Точно с този аргумент те настояват съдът да отмени сключения договор.

"Не искам да ви говоря, че съм на 13-я последен етаж и облъчването е право срещу моя апартамент. Преди време дойде специалист и измери, че на места в жилището ми електромагнитното поле многократно надвишава нормите", каза Йорданова.

Тя и останалите собственици упълномощили адвокат Нина Горанска да ги представлява в съда. Според юристката, за да бъде поставена антена на покрива е нужно съгласие на общото събрание на целия блок от 4-те входа, а такова няма.

Междувременно Административният съд е отхвърлил жалбата на трите мобилни оператора срещу решението на местния парламент, с което се вземат крути мерки срещу разполагането на антени и базови станции върху училища и детски градини. То беше гласувано по предложение на председателя на ОбС Илко Илиев.

На практика се отлага сформирането на комисия от администратори и общественици, която да прегледа наличните антени в целия град и да провери дали са опасни за здравето на хората, коментира председателят. Илиев обаче предполага, че операторите ще обжалват на по-горна инстанция решението на пловдивския общински съвет.

"Не бива да предприемаме никакви действия, докато ВАС не се произнесе по казуса. Това са хора с много пари и влияние и затова не бива да правим грешки", смята Илиев. Той обясни, че юристи на неговата политическа сила са се заели да помогнат на хората от блок 202 в кв. Тракия, които атакуват в съда базовата станция.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 59
01.06.2023 »
12.04.2022 »
21.03.2022 »
17.03.2022 »
12.03.2020 »
31.07.2019 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
You can't rely on other people to make you happy
на 28.07.2009 г.
0
 
 
Мисля, че към последно написания коментар трябва да изкажа съгласие на 100%, но това е вече "златната среда" - т.е. не просто да се писка срещу всички антени, а да се вкарат норми, да се спазват и да се защитават интересите на действително засегнатите, защото хората от същия блок, където е антената, няма от какво да се оплакват, освен, че съседният вход взимат пари за наем, а те не.
You can't rely on other people to make you happy
на 28.07.2009 г.
0
 
 
Уважаема г-жо/г-це Попова (Анонимен 10:58 ч.), инженер съм по образование, при това специалност Електроника и за мое най-голямо съжаление нямам нищо общо с който и да е мобилен оператор, освен че им ползвам услугите. Достатъчно обаче съм учил и физика и електромагнитни вълни и всякакви други неща, от които мога да си направя достатъчно добри изводи по темата. Кой колко е запознат с проблема си личи, защото Вие самата нищо не казвате по проблема, а само плюете по тези, които явно не мислят като Вас. Никой не оспорва "правото на хората да защитят здравето си", а това, че в случая няма риск за здравето. В случая да говорим за защита на здравето е все едно пуснем атомна бомба, за да изтрепем комарите. Така че по-добре Вие преди да сте наясно недейте да скачате толкова, а питайте дали хората отсреща знаят това или онова.
You can't rely on other people to make you happy
на 28.07.2009 г.
0
 
 
Като я свалят от жилищната и я сложат среща, нали облъчването ще е по-голямо. Мислиш ли преди да пишеш. Ако въобще някъде има нарушения, то те са в силата на лъченето, а не в нещо друго. Не може да няма клетки на жилищни сгради, защото иначе няма да имаме добри обхвати на GSM-ите и пак ще мрънкате тогава.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: