Градушка удари част от Родопите

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:46 / 27.04.2019
20591
Градушка удари част от Родопите преди минути. За това съобщават читатели на Plovdiv24.bg, минали през района на Велинград. В момента градушката е отминала и там вали дъжд. По този начин се сбъднаха прогнозите на синоптиците, че подобно природно явление е възможно да се случи днес, заради което имаше и предупреждения за половината страна.

През нощта, с преминаването на студен фронт, валежите, придружени с гръмотевици, ще обхванат и централните и източни райони на страната, а от запад ще спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи.

По-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици ще има на места в югоизточните райони и планините. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен, след обяд ще отслабва. Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°.

Над планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Известен пловдивчанин стана баща за първи път
Пловдивчанин видя камера на КАТ в града и изригна: Не ви ли е сра...
Кола на абитуриент се запали в движение в Пловдив
Тя най-после идва в Пловдив!
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).