Градската галерия показва сакрални обекти на православието във фотографии от Израел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:15 / 11.07.2016
2478
Градска художествена галерия - Пловдив и Посолството на Израел в София Ви канят на изложба фотография "Вечна вяра: Православието в Светите земи".

Официалното откриване е на 15 юли, петък, от 18.00 часа, в Залите за временни изложби на ул. "Княз Александър I" № 15, Втори етаж.

Проектът е дело на израелския фотограф г-жа Дафна Тал, а осъществяването му става под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография "Шпилман" в Тел Авив.

"Вечна вяра: Православието в Светите земи" се ражда от 2013 до 2015 г. в резултат от сътрудничеството на Дафна Тал с Руската и Гръцката православни църкви.

"Двадесет века по-късно различни черкви, манастири и църковни събори са все още част от естествения пейзаж на градове, възвишения и пустинни райони. В поредицата от изключителни фотографии Дафна Тал улавя с необикновена точност не само лицата на членовете на православната общност, но благодарение на дълбокото си разбиране на есенцията на православието - е уловен и духа на тези откъснати и недостъпни за обществото места", отбелязва кураторът на проекта д-р Нисан Н. Перез.

Според д-р Перез уникалните фотографски документи не само отварят прозорец към този плътно затворен свят, но и отдават заслуженото на силата на вечната вяра на православието в неговата естествена среда: Йерусалим и Светите земи - вечният дом на християнството и неговото начало.

Пловдивската общественост ще може да види /15-31 юли/ тази забележителна изложба, съставена от 38 художествени фотографии, отразяващи непреходността на православието от зараждането му по Светите земи до днес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).