Градската администрация решава съдбата на няколко общински имота в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
09:10 / 09.07.2020
5264
Темата за разпореждане с общински имоти влиза за обсъждане на предстоящата на 9 юли сесия на пловдивския общински съвет, научи Plovdiv24.bg.

Общинските съветници ще трябва да одобрят отдаването под наем или продажбата на общинска собственост. 

Градската администрация смята да продаде общински терени в подножието на Бунарджика на собствениците на издигнатите върху тях сгради и да ликвидира съсобственост. Става дума за терени с площ от 100 до 500 кв. м. на улиците "Поп Харитон", "Предел", "Петър Бонев", "Дерменка", "Поручик Д. Величков", "Деде Агач", "Захари Стоянов", "Никола Петков" и "Волга". Чрез продажбите градската администрация се надява да се преодолеят негативните последици от извънредното положение. 

В актуализираната Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост по предложение на районните кметове се включват 15 нежилищни имота, повечето от които в район "Западен". За тях трябва да се получи разрешение за отдаване под наем.

Съветниците ще решават дали да продадат на наематели обитаваните от тях от дълги години общински жилища. 43 са от фонд "Настаняване под наем", а други два от фонд "Ведомствен". 

Иска се одобрение на отчуждаването на 28 имота, попадащи в обсега на подлеза под централна жп гара. Обектът "Комуникационно-транспортен пробив под ж.п. ареал на Централна гара - Пловдив, свързващ бул. "Васил Априлов" и бул. "Македония" предстои да бъде обявен от първостепенно значение и в тази връзка се предвижда възможност за принудително отчуждаване.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).