Голямо военно учение край Пловдив, американците идват!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (15)
00:00 / 19.08.2020
9677
Медиен ден на съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято – 2020 г.“ ще се проведе днес, 19 август 2020 г., в района на летище Чешнегирово.

Участниците в "Тракийско лято – 2020 г.“ от състава на българските Военновъздушни сили и Съвместното командване на специалните операции и от Военновъздушните сили на САЩ в Европа ще демонстрират елементи по съвместната подготовка със самолети С-27 J Spartan и С-130, както и с вертолет AS 532 Cougar. Ще има и статичен показ на авиационна техника.

В българо-американската подготовка "Тракийско лято - 2020“ участват до 750 военнослужещи от Българската армия и Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ в Европа. Тя е една от най-мащабните международни подготовки, провеждани под ръководството на българските ВВС през настоящата година. Ръководител от българска страна е полковник Юрий Луканов, заместник-началник на щаба на ВВС.

На медийния ден участниците в "Тракийско лято - 2020“ в рамките на 40 минути ще представят пред гостите и медиите част от реалния спектър задачи, планирани и проведени в обхвата на подготовката. Формация от американски C-130 и български C-27J "Спартан“ ще изпълнят полет за стоварване на въздушен десант (товари и парашутисти) над заповядана зона на летище Чешнегирово.

Военнотранспортните самолети ще излетят от летище "Пловдив" и ще изпълнят полета на пределно малка височина с цел скрито приближаване към площадката за десантиране. След изпълнение на задачата смесената формация ще демонстрира разпуск на групата над летището и кацане в сгъстени интервали от време. Следват действия на екипажите на вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17, които ще осъществят изтегляне от зоната на десантиране на пострадали и провеждане на авиомедицинска евакуация.

По време на българо-американската подготовка "Тракийско лято - 2020“ в рамките на месец екипажи на C-130 Херкулес от състава на 37-ма транспортна ескадрила от ВВС на САЩ в Европа изпълняват широк спектър съвместни тренировъчни задачи с участието на сили и средства от българските ВВС (военнотранспортни самолети C-27J "Спартан“ от Транспортната авиогрупа Враждебна, вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17 от авиобаза Крумово, изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, зенитно-ракетни комплекси КУБ от 1-ва зенитно-ракетна база и български военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции). Отработват се и задачи по авиомедицинска евакуация с участието на медицински екипи с оборудване от състава на Военномедицинска академия съвместно със сертифицираните екипажи на 24-а авиобаза Крумово.

Основните цели на учението "Тракийско лято - 2020“ са: повишаване на оперативната съвместимост на участниците и усъвършенстване способностите за действия в състава на международни оперативни сили, усъвършенстване на тактическата и тактико-специалната подготовка на екипажите от транспортната авиация, разчетите от ЗРВ и Силите за специални операции чрез изпълнение на широк спектър от съвместни задачи и не на последно място - повишаване на способностите за логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна домакин.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).