Голямо браво за тези младежи от Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:08 / 13.09.2017
5051
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преди близо 2 години ученици от ЕГ "Иван Вазов" Пловдив създадоха стартъп, който за малко време успя да спечели призове за най-добър стартъп на България и най-добър млад предприемач на Пловдив. След тези успехи, основателите на компанията - вече студенти, се насочиха към международния пазар, където запознаха редица хора с дейността си - производство на книгосвет /уред за безвредно четене на тъмно/. 

LEA споделят, че благодарение на капитала, който са натрупали от конкурсите за финансиране на младежки стартъпи, са успели да да обзаведат свое арт пространство в сградата на Capital City Centre. Идеята е от тази есен в ново обзаведената зала на LEA да стартират курсове по изкуствата, насочени към всички младежи от Пловдив с желание да развиват креативността си. Новият проект на пловдивската студентска компания започва броени месеци, след като младежите бяха поканени да споделят своите идеи на една от най-престижните световни конференции в света - TED. Курсовете стартират през месец октомври. Всички те ще бъдат с продължителност 3 месеца (12 седмици) и ще бъдат водени от ентусиазирани млади лектори с натрупан опит по темата. Водещите на всеки курс бяха селектирани през лятото след оспорвана конкуренция, която премина през няколко етапа. Ето и темите на отделните курсове:

- Литература и творческо писане
- Кулинария
- Туризъм
- Кино
- Ръчно изработени изделия
- Рисуване и история на изкуството
- Актьорско майсторство

Записването се осъществява чрез имейл: leagroup.events@gmail.com, където всички, желаещи да участват, могат да зададат своите въпроси. За най-ентусиазираните участници в курсовете, организаторите обещават специални награди. Класовете по изкуствата са част от концепцията за развитието на Пловдив в сферата на културата и домакинството му като европейска столица на културата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).