Голяма фирма причини смърт край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:32 / 16.08.2016
12279
РИОСВ - Пловдив глобява с 10 000 лева "Агрия" АД за нарушение на екологичното законодателство. Тя е на основание Закона за опазване на околната среда заради изпускане на отпадъчни води с високи концентрации на метали, резултат от производството на фирмата, което е довело до измиране на риба в река Чепеларска в участъка при моста на село Катуница на 24 юли тази година. 

При извънредна проверка експерти на РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" и Регионалната лаборатория - Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда констатираха нарушения от страна на предприятието за производство на препарати за растителна защита "Агрия" АД. 

Експертите са установили следните показатели на замърсения участък на реката: рН - 7.12, разтворен кислород - 6,5 мг/л, електропроводимост - 1735 µS/сm при норма 750 µS/сm. 

Взетите проби от Регионалната лаборатория - Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда показват многократно превишаване на стандартите за качество на околната среда, което съответства на установените високи стойности на измерената електропроводимост.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).