Глобите за стопани, които не чистят след кучетата си, варират от 200 до 500 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
09:40 / 06.05.2011
7873
"Не зная как да започна, за да не прозвучи казаното вулгарно, но действителността е повече от вулгарна, поради което ще продължа директно. Нужно ли е да има Закон или Наредба за лайното за да се освободят улиците на гр. Пловдив от безбройните кучешки фекалии. Разполагам с точни координати и богат снимков архив, но това едва ли е необходим доказателствен материал, защото всеки един от жителите на града ни може да се убеди в правотата ми със собствените си очи. Достатъчно е да се поразходи малко по ул. "П.Д.Петков", ул. "Богомил", ул. "Славянска", ул. "Легия" и много други за да се натъкне на обилни находища от кучешки фекалии на различна възраст", започва писмото си читател, изпратено на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

По думите му, добре известно е, че кучетата са причина за заболяването на хората от кучешка тения - изключително опасна паразитоза по човека. По този показател сме на едно от челните места в Европа. Със затоплянето на времето купчинките кучешки фекалии изсъхват и се превръщат в големи количества прах, която се диша от всички нас. продължава той.

"Попаднали в белите дробове тези фекални прашинки могат да станат причина за заболяване от кучешка тения. Лечението на заболяването е изключително сложно и скъпо и не винаги е успешно. Възможни са изходи като излекуване, инвалидизация и смърт. Нормално ли е да инхалираме кучешки изпражнения вървейки по улиците на града ни. И как да разчитаме на снизхождението на гостите на града при тези потресаващи гледки. Наистина нямам думи. Сигурно и авторът на инсталацията, в която България беше представена като огромна тоалетна не е имал думи и е искал по този начин да ни обърне внимание, че това не е нормално, че това е опасно. Напълно го разбирам, но мисля, че е представил нещата прекалено меко - трябваше да скулптурира и димящите купчинки кучешки фекалии, както и тези в различна степен
на разпад, обяснява още читателят.

"Сигурно има някакво решение, защото вече няколко дни съм в Бургас, в Морската градина. Видях безброй щастливи хора разхождащи щастливи кучета. Има за какво да им завиждаме на бургазлии.", чуди се той.

"В най-общи линии глобите за подобен род нарушения варират от 200 до 500 лв.", обясни за Plovdiv24.bg, Сияна Кехайова, шеф на дирекция "Общински инспекторат".

Според думите й сигнали за подобни нарушения от страна на гражданите могат да се подават към районните кметства.

"По-добрия вариант е обаче да се сигнализира веднага при констатиране на подбно нарушение на горещия телефон 6111. Ние веднага ще изпратим инспектори, които да се заемат със ситуацията", обясни процедурата Кехайова.


Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).