Глобиха млад пловдивчанин с 300 лева за бира на Джумаята!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:27 / 01.10.2019
34335
Млад пловдивчанин беше глобен с 300 лева от служител на Четвърто РУ, защото пиел бира в района на Джумаята, научи Plovdiv24.bg. Тъй като униформеният побързал да напише акта, без да се увери, че напитката действително е алкохолна, санкцията беше отменена от Районния съд.

Младежът бил спипан в деня на труда – 1 май. Той решил да стартира празненството от рано и в 2:15 часа си пийвал в района на площад "Римски стадион“. Изведнъж към него се приближил полицай, който поискал документите на младежа за проверка. Полицаят сметнал, че младежът употребява бирена напитка от стъклена бутилка. Без да се увери какъв е процентът алкохолно съдържание на напитката, служителят помолил младежа да го придружи до сградата на Четвърто РУ, където му бил съставен акт с 300 лева глоба.

Пловдивчанинът останал недоволен и подал жалба в съда. Магистратите прегледали документите и забелязали, че и в акта, и в наказателното постановление било записано единствено, че е употребявана "бира от стъклена бутилка“, но не било записано какъв е процентът алкохолно съдържание на напитката.

За да се изяснят всички обстоятелства, бил разпитан и полицаят. Той заявил, че въобще не си спомня подробности във връзка със случая. Тъй като не станало ясно как униформеният е преценил, че употребяваната от нарушителя напитка е алкохолна бира, глобата била отменена. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).