Глоба от 2 до 20 хил.лв. грози Международния панаир Пловдив заради снега?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:32 / 17.02.2012
4745
Глоба от 2 до 20 хил.лв. може да отнесе Международен панаир Пловдив за изхвърлянето на сняг в коритото на р. Марица, научи репортер на Plovdiv24.bg. "Това е съгласно Закона за управление на отпадъците, според който кметът на общината определя размера на глобите за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, каквото всъщност представлява днешното нарушение", поясни районният кмет Ральо Ралев.

Следва съставянето на констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение от кметството на "Северен" и на основание акта градоначалникът Иван Тотев трябва да състави наказателно постановление.

До момента инспекторите на "Северен" са съставили протокола, а акта трябва да се връчи по надлежния ред на изпълнителния директор на Международния панаир в Пловдив.

Припомняме, че както вече Plovdiv24.bg писа, камиони, излизащи от Панаира, хвърлят сняг в р. Марица. Това се прави въпреки изричната забрана на шефа на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Репортер на сайта видя, че от северната част на изхода на сградата по моста на реката има натрупани огромни купчини със сняг, които камиони изхвърлят от вътрешността на Панаира. "Това е общинска земя и това, което става, не е законно", категорични бяха експертите от администрацията на "Северен", които веднага се озоваха на място след сигнала, подаден от Plovdiv24.bg.

Спешна проверка беше направена и от шефа на комуналната фирма, който лично се увери, че освен на тротоара, сняг се хвърля и в коритото на реката. "Това е недопустимо, в момента колите на "Чистота" и "КМД" извозват снега само на терен в "Северен", коментира Стоянов. Той поясни, че забраната да се хвърля сняг в коритото на реката, което е било обичайна практика на предишното управление на града, не само носи риск от преливане при разтопяването на снежната маса, но и такъв от екологична катастрофа.

"В снега има и пясък, има и химикали. Не ми се мисли какво ще стане, ако те бъдат погълнати от водните обитатели на Марица - ще настане масово отравяне", възмутен разказа Иван Стоянов.


Виж коментарите (9)

Още по темата (339):
09.04.2012 В Бойково се образува нова снежна покривка
23.03.2012 Минахме през "екстремна" зима, била най-суровата от 60 години
19.03.2012 Спестяват 2 млн. лв. от зимното почистване
12.03.2012 Сняг вали в Смолянско
06.03.2012 Читател: Кой ще поправи повредените след снеговете тротоари?
03.03.2012 Снежна буря блокира наши елитни спортисти
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).