Глоба до 2000 лева за шумни сватби и тържества на открито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:43 / 02.09.2008
2209
Приключи работата на комисията с председател зам.- кметът Красимир Ангелов, работеща по промените на проекта на Наредба № 1. В рамките на една седмица комисията проведе четири заседания и коригираните текстове при пълен консенсус по всички от тях. „Удовлетворени сме , че подготовката на един толкова сериозен административен документ стана при изключително доброто взаимодействие на изпълнителната и законодателната власт, между представителите на община Пловдив, районните администрации, полицията и прокуратурата", каза след края на заседанието на комисията зам.- кметът Красимир Ангелов. Документът ще бъде внесен за обсъждане на първата сесия на Общинския съвет на 17 септември .

Според текстовете на проектодокумента се въвежда такса от 50 лева при подаване на молба за провеждането на събития на открито. Въвежда се парична гаранция от 500 лева като в случай на нарушение на нормите на обществения ред сумата ще остава за сметка на община Пловдив.

Става дума за превишаване нивото на шума, непочистване на района след мероприятието или пиянски свади, както и неспазване на крайния час на увеселенията, който остава 21 ч. Разрешенията за празненства на открито се издават от кмета на общината, който от своя страна делегира права на районните кметове. Те определят условията и местата, където да се провеждат увеселенията. При нарушаване на процедурите на разрешителния режим, глобата, която ще се налага, е в размер на 2000 лева, пише още в проектодокумента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
01.08.2009 Чалга концерт подлуди пловдивчани отново
26.08.2008 Забраняват частните фойерверки на открито след 10 вечерта
13.08.2008 Организаторите на поп-фолк концерт не успяха да почистят ст. "Локомотив" навреме
12.08.2008 Половин "Тракия" пропищя заради фолк-концерт
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).