Гледат извънредно 30-милионния заем като застраховка от подлости

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:54 / 13.05.2010
2742
Решението за 30-милионния заем влиза на общинската сесия тази сутрин в извънреден порядък и ще се гледа под точка 1 от дневния ред, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тутакси скочи Сузана Николова, за да се противопостави на намерението на администрацията - "Какво е това бързане, след като година и половина се работи по заема?", попита тя. На 11 май предложението било внесено в свиканите на пожар постоянни комисии, над 10 приложения се съдържали в обстойния материал, едва ли всички колеги били успели да се запознаят с подробностите.

"Влиза извънредно поради изключително подлия удар под пояса, който ни беше нанесен от някаква си софийска фирма с 4 хиляди лева оборот, позволила си да напише до Европейската банка за възстановяване и развитие донос, че имало основания и притеснения за корупционна схема", провокиран от своята приятелка, както я нарече, Сузана, на момента отговори кметът Славчо Атанасов.

За да нямало втори удар под пояса, агентът за пловдивския заем в банката Илияна Цанова в частен разговор го помолила още преди 26 май, когато ще е следващото заседание на управителния съвет на банката, общинският съвет да вземе решение, защото и тя вече не знаела от къде ще дойде следващата подлост.

Оказа се, че председателят Илко Илиев знаел. Съпругата на шефа на фирмата-доносник била депутатка от ГЕРБ. Доц. Павлина Кацарова предяви отново искането си за пълни гаранции, че след като се асфалтират, улиците няма да бъдат разкопавани - от ВиК и други фирми.

"Ние сме принципала на улиците, ние даваме съгласувателни писма, ние казваме дали ВиК да копае, а не те на нас", ядоса се Илиев, а кметът отново припомни, че според условията на заема, ако някоя фирма си позволи да копае реконструирана улица, то ще бъде длъжна да я асфалтира от край до край и даже упрекна доц. Кацарова, че се излага задето не е чела внимателно материалите.

Виж коментарите (3)

Още по темата (91):
29.08.2011 ЕБВР иска €21000 от Общината, кметът: Дянков да си плати
масрафа
11.02.2011 Константинов: Не смятам, че общината трябва да връща парите на ЕБВР
10.02.2011 Европейската банка иска 200 000 евро от Пловдив, кметът ги прехвърля на
Дянков
23.10.2010 Европейската банка идва да инспектира дупките ни, след това решава за заема
10.08.2010 Нови нападки на кмета срещу Дянков
19.07.2010 Константинов: ЕБВР иска от Дянков едно изречение подкрепа за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).