Главният архитект на Пловдив разясни бъдещето на спорните имоти

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
10:40 / 22.07.2020
6514
Главният архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов обясни пред камерата на Plovdiv24.bg какво се предвижда в кв. "Захарна фабрика". 

Арх. Ахрянов показа плановете на спорните имоти. По думите му, реално няма промяна на ПУП-овете, тъй като в документацията са отразени действащите регулационни планове. 

Два от имотите - срещу "Хитър Петър" и до "Лекси" са съответно за зеленина, спорт и рекреационни дейности и комплексно застрояване и озеленяване. По думите на арх. Ахрянов, оспорването касае една зона от имота за комплексно озеленяване. "Аргументът ни да го оставим по действащия план е, че има над 500 апартамента. Считаме, че застрояването е реализирано и не може да има повече застрояване" - коментира той. 

На въпрос къде ще бъдат 40-метровите сгради, чийто проект се разпространява в публичното пространство от инвеститора Таха Рахман, арх. Ахрянов обясни, че те ще бъдат в съседен имот, който вече има влязъл в сила ПУП. 

Главният архитект каза още, че всяка жалба от граждани е била разгледана подробно. Планът е минал през РИОСВ и от екоинспекцията са заявили, че не подлежи на оценка за въздействие на околната среда. Следователно не подлежи на обществено обсъждане.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).