Главата на убитата в Пловдив жена била под предната гума на автобуса

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
08:47 / 13.05.2021
55249
Интересни подробности изскочиха по делото срещу 65-годишния Кирчо Кирков – шофьор на градски автобус, който през юни 2018 г. прегази възрастна пешеходка предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Делото се гледа по общия ред, като бяха призовани свидетели и вещи лица. От готовата вече химическа експертиза, която докладва пред съда вещото лице Петър Вълчев, стана ясно, че жената е била употребила алкохол в деня на инцидента. В заключението на експерта е доказано, че има наличие на алкохол в кръвта на убитата жена. Точно обратното – в кръвта на шофьора на автобуса Кирчо Кирков не се доказва концентрация на алкохол. Експертизата бе приета без възражение от съда.

По време на заседанието бяха изслушани още три експертизи. Любопитна подробност по делото е и фактът, че жената е била клошар, познат в района.

Това стана ясно от свидетелските показания на кондуктора Йордан Дочев. Той разказа, че познава добре шофьора на автобус номер 9 Кирчо Кирков, с него са работили в продължение на три години. В злополучния ден току-що е бил застъпил за втора смяна и е седял на седалката зад шофьора. През седалка зад него е било около 10-годишно дете, което единствено  е пътувало в автобуса.

Там е бил и другият кондуктор - колежката Гичка. Тя е пътувала, за да бъде оставена на следващата спирка, където да отчете оборота, след като току що са се сменили. Дончев разказа, че е чул удар, но когато е слязъл от автобуса, не е видял нищо около него. При навеждане е видял трупа на жената отдолу – главата й е била под предната гума, а тялото – под моста. Той веднага се е обадил на тел. 112 и не е позволил на шофьора, колежката и детето да гледат под автобуса, за да не се разстроят. Шофьора е бил пребледнял и уплашен. Йордан му е дал да пие вода и го е изпратил на сянка.

Предварително всички са видели жената, която е стояла и се е оглеждала и в следващия момент е побегнала да пресича на забранено място. Тя е носела на рамото си три-четири торби. Кондукторът Йордан с категоричност твърди, че на това място, където тя е пресичала, никога не е имало пешеходна пътека. Но на следващия ден  пътеката  е била нарисувана вече. Свидетелят разказа още, че екип на Бърза помощ е пристигнал много бързо на мястото, след него е дошъл и полицейски екип. Именно шофьорът на линейката е казал, че познава жената като клошар, че ходи по кошовете и живее в барака.

За делото трябваше да бъдат разпитани и двама полицаи от Пътна полиция. Редовно призовани бяха и близки на починалата, но те не се явиха в залата. Това не попречи на съдебния състав да даде ход на делото.

Срещу подсъдимия Кирчо Кирков е повдигнато обвинение в това, че на 30 юни 2018 година на ул. "Цар Симеон“ в района на кръстовището, образувано от ул. "Гочо Грозев“ и ул. "Цар Симеон“ в ЖК "Тракия", при управление на автобус марка "Исузу“, е нарушил правилата за движение по пътищата и при маневра и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката А. А. – престъпление по чл. 343 ал.1 б. В пр.1 във вр. чл. 342 ал.1 от НК.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
15.09.2021 Условна присъда получи шофьорът на автобус, който уби пешеходка
15.09.2021 Шофьорът на автобуса, който прегази жена в Тракия: Нямам вина, не я видях тази женичка!
21.06.2021 Животът на автобусния шофьор, убил жена, се преобърна
19.01.2021 Шофьорът, убил с автобус жена в Пловдив, минал през психиатрия, в момента е неадекватен
24.11.2020 Превръща ли се пловдивският съд в COVID дистрибутор?
05.10.2020 Шофьорът, убил с автобус възрастна жена в Пловдив, отказа да се признае за виновен
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).