Гласуват 50 лв. такса за градини и ясли, влизат в сила новите разписания на градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
06:55 / 15.12.2011
5577
На днешната сесия на градския парламент за гласуване влиза предложението за увеличаване на таксите за детските градини и ясли, както и предложението за промяна на наредбата за прием в детските градини, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Припомняме, че в началото на месеца кметът Иван Тотев съобщи, че месечната такса за детските заведения в Пловдив става 50 лева. В момента същата такава за градините е 35 лв., а яслите са безплатни след решение на предишния Общински съвет. 

Градоначалникът поясни, че мярката ще бъде предприета заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив към настоящия момент, както и заради повишаването на стандартите за хранене в забавачките. Стана ясно, че промяната на наредбата за прием в детските градини предвижда при тримесечно отсъствие на детето от забавачницата, мястото му там вече да не се пази. Освен това, децата няма да бъдат изписвани от ясли веднага щом навършат 3 годинки, както е в момента, а едва когато бъдат приети в съответната детска градина, като същото важи и за предучилищните групи. Ако днес тези предложения бъдат одобрени - от началото на новата 2012 г. влизат в сила.

Кметът е внесъл и предложение за закриване на Пловдивската общинска агенция по приватизация (ПОАП). 

Ще бъдат гласувани и новите разписания на някои линии на градския транспорт, влизащи в сила заради предложението на зам.-кмета Александър Държиков за намаляване с 15% на общия годишен пробег на превозвачите, обслужващи Община Пловдив. Разбра се още, че "висенето" на хората по спирките следствие на това ще бъде с не повече от 3 минути повече от сегашното.

Подробности от цялата сесия на градския парламент очаквайте в Plovdiv24.bg.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).