Гл. секретар на МВР за самоубийството: По този случай се изговориха много измислици, нищо не прикриваме!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (15)
12:06 / 03.08.2017
8843
"По този случай се изговориха много измислици и хората останаха с убеждение, че има нещо, което прикриваме." Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на съвместен брифинг между пловдивските прокуратура и полиция по повод случая със смъртта на Данаил Божилов в парк "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Случаят за нас е ясен, разкрит и не остава съмнение", категоричен бе той.

По думите му битува мнение в обществеността, че полицията се е забавила с разследването, но реално всичко е било с цел безспорната проверка на фактите и към момента има достатъчно експертизи, а всички процесуалноследствени дейности са извършени. 

"Към момента може категорично да заявим, че самоубийството е единствената ни версия", заяви на свой ред и зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов и описа последователността на случая. 

На около метър, метър и половина от трупа е намерена гилза от пистолет, за която категорично е доказано, че е била в пистолета на прострелялия се. От своя страна Божилов е бил собственик на законен пистолет с калибър 9х19. 

Още на следващия ден имахме официално потвърждение, че гилзата е бил в пистолета на починалия, а изстрелът е произведен със законното му оръжие, сподели Гаврилов. 

В трупа, макар и с няколко часа закъснение, е открито и предсмъртното писмо. В него Данаил разкрива свои притеснения за свързано финансова задлъжнялост към различни лица и описва намерението си да се самоубие. Почеркът е сверен с други документи, писани от жертвата и така е доказано, че писмото е автентично. 

"От втория ден след инцидента не сме имали колебание за авторството на това писмо", категоричен бе той. 

Установени са и хората, били първи на място на инцидента, вече е установен и човекът, прибрал оръжието от мястото на самоубийството. Оказва се, че това е 74-годишен бивш военен, склонен да събира и трупа вещи в дома си. Разследващите не пожелаха да го нарекат клошар, но споделиха, че предстои назначаване на психиатрична експертиза на мъжа. По думите им той умишлено и много успешно ги е разигравал, но резултатите от натривките на ръцете му категорично са доказали, че е пипал пистолета на Божилов и това е дало основание на полицията да претърси дома му вчера следобед. 

Точно липсващото оръжие се оказа най-голямата пречка за разследващите. След като то обаче е установено, случаят вече се води за приключил.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (15)

Още по темата (42):
29.12.2017 Гръм от ясно небе за бай Симо! Той: Живеем мизерно с дъщеря ми
31.10.2017 18 месеца условно за дядото, взел оръжието на самоубийството в "Лаута"
11.08.2017 Дядо Симо: Слагам край на живота си, ако пак ме разпитват за пистолета
10.08.2017 Затрогващата история на дядо Симо: А сега накъде?
07.08.2017 Бай Симо: Разпитваха ме до трупа в "Лаута", а пистолетът бе в джоба
ми!
07.08.2017 Дядо Симо: Съмнявам се в самоубийството, говорят се разни неща
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).