Гиньо Матев: Градът вече идва да пазарува в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
11:20 / 01.01.2011
5572
В края и на тази година, верен на традицията, Plovdiv24.bg среща своите читатели с районните кметове чрез поредица интервюта.

Според колегите му от другите райони Гиньо Матев е най-толерирания кмет, тъй като е съпартиец на Славчо Атанасов във ВМРО-НИЕ. "Нормално е да бъда най-толериран тъй като съм единствения районен кмет от управляващата партия в града, но не съм. Може би кметът се страхува да не го упрекнат в пристрастие", смята кметът на "Тракия". За равносметката от изминаващата година - в отговорите му на нашите въпроси:


- Господин Матев, каква година беше за Вас 2010-а?

- Въпреки кризата, годината беше успешна. Успяхме да привлечем и реализираме инвестиции за над 100 милиона лева.

- Кое отчитате като особено успешно?

- Много по-голямото озеленяване, което направихме в сравнение с други години, макар че общината няма разсадник. Издействахме най-сетне и изграждането на голям православен храм. В началото на лятото очаквам врати да отвори и новото кметство, което ще предостави на гражданите много по-добри условия и възможности за по-бързо и качествено обслужване. Изключително се разви търговската мрежа в "Тракия". Навремето старите тракийци казваха "Отиваме да пазаруваме в града", а сега градът идва да пазарува в "Тракия".

- Какво предизвикателство Ви остана за следващата година?

- Докато не са напълно готови, и храмът, и кметството си остават актуални предизвикателства. Не съм се отказал от изграждането и на 72-декаровия парк "Кан Крум", за да има още по-качествена зеленина. Развитието на зелената система ще продължава да бъде една от най-важните ми задачи.

- Пак ли ще съобразявате дневния си ред с Граждански съвет "Тракия"?

- Абсолютно. Ще продължа да работя с гражданското общество, защото в нашата страна то е все още слабо развито и сме му длъжници. Един политик няма да загуби правомощия, като се вслушва в обществото, а напротив - дори ще стане по-силен.

- Къде ще посрещнете Нова година?

- Както винаги - със семейството вкъщи.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив: 14 шофьори са арестувани!
Сериен подпалвач получи заслужена присъда
Скандално паркиране на джип в Пловдив
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...
Народът се раздели на две: На плейбек ли пя в Пловдив Лили Иванов...
Единственото място, което позволява безопасно да се вдига висока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).