Гимназистите избират новия Младежки съвет за връзки с властта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:20 / 17.11.2009
2004
Свой представител в Младежкия съвет ще избират учениците от всички пловдивски гимназии на петите поредни градски избори, които ще се проведат на 20 ноември, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Във всяко училище има до десетина кандидати и няколко изборни урни. Води се предизборна кампания, в която решените да спечелят се борят за доверието и гласовете на съучениците си. Влязат ли в съвета, стават връзката на връстниците си с властта. 

"Срокът за регистриране на кандидатите изтича утре по обед. В Математическата гимназия до момента са пет, утре се очаква в надпреварата да се включат още двама. В Младежкия съвет на града всеки защитава интересите и достойнството на своята гимназия", съобщи настоящият председател на съвета Яна Николова. 

Още на 24 ноември ще се състои първото събрание на новия Младежки съвет, който ще продължи традицията за редовни срещи веднъж седмично. 

"Учениците от Математическата гимназия се интересуват не само от точни науки, но и от обществените процеси и живота на младите хора. Чрез Младежкия съвет, който създадохме през 2004 г., те от обекти се превърнаха в субекти и сами могат да творят пространството, в което живеят и учат. Два пъти годишно в нашето училище властта преминава изцяло в ръцете на учениците и дисциплината е дори по-стегната", разказа директорът на Математическата доц. Кирчо Атанасов, който е един от авторите на идеята за Младежкия съвет. 

164 хиляди вместо досегашните 50 хиляди лева ще бъдат заложени за младежки дейности в следващия общински бюджет, съобщи заместник-кметът Георги Титюков. Младежкият съвет е взел, по думите му, активно участие в обсъждането на стратегията за младежта, която се разработва в момента. Титюков обеща да съдейства за осигуряването на по-добра материална база за дейността на младите общественици.  

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).