Георги Титюков, кандидат за кмет на "Централен": Познавам проблемите на района, има много какво да се направи

Автор: Васил Динев
Коментари (7)
09:43 / 27.09.2019
7709
Георги Титюков, на 44 г., роден на 10.10.1975 г. в Пловдив. Завършил Строителния техникум в Пловдив с 5.82 от дипломата. След това – ПУ “Паисий Хилендарски" - с много добър 4.95 на държавния изпит. Женен с 3 деца, едно момче на 8 г. и две момичета близначки на 1 г. 8 месеца.

- Г-н Титюков, днес стартира предизборната кампания. С какви очаквания и нагласи тръгвате в тази надпревара?

- Аз съм кандидат за кмет на район "Централен“ и започвам активни срещи с живущите там. Знаете, че съм работил над 12 години в администрацията на района – един път като експерт, друг път като заместник-кмет и после като кмет, така че бих казал, че до голяма степен познавам проблемите и особеностите на "Централен“. Кандидатите за кметове за този район са почти колкото за голяма община. Тук са 12, а там са 14, така че избор ще има. Въпросът е хората да изберат този, който ще върши работа наистина, а няма само да дава напразни обещания.

- Вие ли сте този човек?

- Аз съм показал какво мога и как работя. Няма човек, който да съм върнал. Няма човек, на когото да не съм помогнал. При мен се влиза винаги, когато не съм в среща. Дори и да няма предварително записана среща, никога не съм връщал човек. Приемен ден – всеки ден. Това е моят маниер на работа.

През изминалия месец правих обходи на района, за да изготвя моята програма по микрорайони. Видях проблеми, които вече четири години не са решени. Вътрешно квартални улици в много лошо състояние, проблеми с паркирането около блоковете, занемарени междублокови пространства. Има много работа за вършене.

- Защо избрахте да бъдете кандидат за кмет на район "Централен“, а не на Община Пловдив?

- Властта не е самоцел. Човек трябва да знае къде може да бъде най-полезен. Истината е, че доста дълго време с колегите обсъждахме възможните кандидатури и за двете места. Говорихме и с много граждани и видяхме колко добре се приема идеята за Николай Бухалов за кмет. Хората искат нови лица, с нови идеи и хъс за работа, необременени с политическа история. Бухалов е точно такъв. Докрай истински, коректен и работлив.

Относно кандидатурата ми за район “Централен" – познавам много добре района. Наизуст знам улиците, вярно е. Познавам и доста от жителите на района, нормално е. Още от мое време в “Централен" имаме няколко готови проекта с разрешение за строеж. Първият и може би най-важен, е за детска градина “Каменица". Когато бях кмет 2014г-2015 г. обявихме обществена поръчка. Там има одобрен проект, има разрешение за строеж. Трябва да се събори сега съществуващата градина с четири групи и да се построи нова с шест. Предвижда да има кухненски блок с всички по наредбата изисквания. Беше разширен двора на градината за сметка на двора на училище “Паисий Хилендарски", за да отговаря на новите условия. Така че сега трябва да се реализира. Имаме готов проект и издадено разрешение за физкултурен салон на училище “Екзарх Антим I", което е на бул. “Васил Априлов" срещу Държавна болница.

Задължително трябва в кв. “Съдийски", на ул. “Стоян Михайловски" 13, там, където не се случиха тези две социални услуги, да бъде изградена една детска ясла с млечна кухня, тъй като има нужда от детски ясли осезаемо.

- Падна ви се номер 13 в бюлетината. Фатално или щастливо ще е това чисто за "Кауза Пловдив“?

- Аз мисля, че който задраска фаталното число 13 в трите бюлетини - за кмет на Община, за кмет на район и за общински съвет на 27 октомври, ще има късмет цели 4 години.

Виж коментарите (7)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).