Георги Титюков: В голям град без голяма партия зад гърба няма как да бъде избран кмет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
13:14 / 17.04.2011
5447
"Аз съм реалист. В голям град без голяма партия зад гърба няма как да бъде избран кмет, ако ще и златен кандидат да е - честен, работлив и т.н. да не изброявам други качества ...докато това не важи за малката община", това заяви в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време" заместник-кметът на община Пловдив Георги Титюков, който бе попитан дали ще се канидатира за кмет на предстоящите местни избори. Титюков коментира още: "Този мач съм го играл един път - бил съм кандидат за кмет на "Централен". Останах на трето място след коалицията "ГЕРБ-ВМРО" - те бяха първи, на второ място бяха БСП, аз останах трети. Зад мен бяха СДС, ДСБ, Атака, други големи партии, но какво от това". Попитан няколко пъти, все пак, дали, ако голяма партия застане зад него би се кандидатирал Георги Титюков заяви: "Признавам имали сме разговори със "Синята коалиция" в различен формат, но е много рано, изборите са чак октомври, нека да си свършим работата в общината пък да оставим на гражданите да преценят".

В проекта "Устойчив градски транспорт", с който Пловдив ще кандидатства по програма "Регионално развитие" за финансиране от ЕС на обща стойност 25 милиона евро, 4,8 милиона евро ще бъдат заложени за развитие на велосипедния транспорт в града. Това са предложили гръцките консултанти по проекта, стана ясно още от интервюто с Георги Титюков. На срещата с консултантите в петък е било уточнено, че окончателният доклад за проекта ще бъде готов до 5 май. С близо 5-те милиона евро ще бъдат изградени "18 основни вело-лъча, които предвижда стратегията "Пловдив град на велосипедиста", включително и една система от 1200 велосипеди за обществено ползване". Георги Титюков обясни още, че "срокът за подаване на документите е края на август, а срокът за реализиране - 2012-2013 година".


Виж коментарите (29)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).