Георги Колев: Урбанизирането на Марица ще промени кардинално облика на Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
13:58 / 03.10.2019
5300
Заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес, велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив. Къде е възможно това? Отговорът е - в река Марица! 

Кандидатът за кмет Георги Колев е убеден, че урбанизирането на река Марица може да промени кардинално облика на града, като даде огромен тласък на индустриите в Пловдив и опита ни да го превърнем в туристически бранд.

"Река Марица е богатство, което малко европейски градове могат да се похвалят, че имат. Ако тази река бъде урбанизирана по начин, по който ние предлагаме, тя ще се превърне в най-голямата рекреационна зона на града. Няма да има такъв тип преживяване в България, като ще черпим опита от – немските, френските и испанските градове“, заяви Георги Колев. Той дава примери с редица големи градове, където това е постигнато, а географското местоположение и даденостите на Марица не отстъпват на тях.

"Ако се поставят основите за социализацията на река Марица, това ще предизвика огромен инвеститорски интерес, ще отвори хиляди работни места за огромен обем от време. Това са хиляди декари земя, които при правилна организация могат да се превърнат в прекрасна зона за рекреация с всякакъв вид атракции, които биха могли да държат пловдивчани в централната зона, без да се натоварва градът с 365 дни заетост“, казва кандидатът за кмет от ЗС "Александър Стамболийски“.

През последните години проектът за социализация на река Марица забуксува. След няколко опита градските власти да дадат основите на него, министърът на околната среда и горите спря проекта.

Новата власт трябва да обърне сериозно внимание на този проект, за да се превърне градът в топ дестинация за туризъм, като се отворят и нови възможности пред пловдивчани. Урбанизирането на река Марица е сред основните приоритети на Георги Колев, който заявява готовност да работи от първия ден следи изборите по него, а не просто да се прави "между другото“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).