Галя, която нарочно роди вкъщи в пловдивско село, не казва от кого е заченала Буда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:25 / 02.01.2024
20464
"Няма нищо по-хубаво една майка да си гледа детето, а то да расте около нея". Думите са на 43-годишната Галя Танева, която роди вкъщи в пловдивското село Иван Вазово на предполагаемата дата 1 ноември 2019 г., кръсти сина си Буда и години наред отказваше да го регистрира и ваксинира.

Така на 25 април м.г. социалните отнеха детето и го настаниха в приемно семейство в Калофер, а майката - изпратена в психодиспансер на лечение.

Протести в подкрепа на Галя имаше както в двора на здравното заведение, докато беше принудително там, така и в съдилищата в Пловдив, където течаха делата за отнемането на Буда. През това време малкият се сдоби с ЕГН и име Атанас Галев Танев.

"Наско вече е при мен. Съдът ми го върна. Всичко стана поради моята глупост да не го регистрирам и ваксинирам. Но сега нещата са наред. Живеем у приятел близо до Пловдив и се грижим за Наско", разказа Галя.

"Тя е завършила Художествената академия, интелигентна е, но има малко по-различни схващания за живота. Не приема някои административни механизми на държавата", обясни адвокатът Васил Попов.  

Той застава зад нея и двамата повеждат съдебна битка. Така на 14 септември м.г. Карловският районен съд се произнася детето да бъде дадено на биологичната му майка, а изпълнението да стане незабавно.

Делото е гледано там, тъй като Атанас е бил в Калофер и подсъдността се пада в този район. Мотивът на магистратите е, че няма никакъв риск от страна на майката за детето й. Направена е била експертиза за оценка на родителския капацитет на Галя, която установила, че тя е в състояние и може да се грижи за 4-годишния си син. 

"Никога не е имало данни за пряк риск, независимо че го е родила вкъщи. Лекар, който я е прегледал, е установил, че раждането е минало нормално", казва адвокатът.

Галя обаче има и едно по-ранно раждане вкъщи през 2016 година, но с фатален край за плода. Тогава баща на бебето е бил Боян Граховски, който след този инцидент си тръгва.

"След този случай спрях да общувам с нея", обясни Граховски. Той беше един от хората, които през лятото защитаваха Танева, макар да твърди, че сегашното дете не е от него. Самата майка не отваря дума от кого е заченала Буда/Атанас, пише "24 часа".

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
21.05.2023 Протестираща: Да отнемеш дете от майка му без никаква причина е
недопустимо!
09.05.2023 Адвокатът на Галя: След 30 дни тя ще бъде съвсем нов човек
09.05.2023 Поддръжници на Галя Танева нахлуха в съда: Това е подигравка
09.05.2023 Напрежение в Пловдив заради Галя, която роди сама вкъщи детето си Буда и отказа да го впише в "дяволската система"
28.04.2023 Детето, което майка му наричаше Буда, вече се казва Атанас и е настанено в приемно семейство
26.04.2023 Вкараха в лудницата Галя, която роди сама вкъщи детето си Буда и отказваше да го впише в "дяволската система"
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).