ГЕРБ Пловдив: До два месеца промяната в Изборния кодекс трябва да стане факт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:02 / 19.06.2013
3348
"Парламентарната група на ПП ГЕРБ след заседание взе решение да напусне парламента, за да не участва повече в легитимацията на схемата тройна коалиция БСП-ДПС-Атака". С това изявление на депутата Менда Стоянова започна извънредната пресконференция на народните представители на ПП ГЕРБ от 16-ти МИР, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите й присъствието им в парламента означава да бъдат алиби на сегашното тройно управление и да предадат над 1 100 000 избиратели, гласували за ГЕРБ.

"По този начин ние даваме сигнал и към онези избиратели, които не са парламентарно представени и не са гласували за това управление на новата тройна коалиция. Ще бъдем в избирателните си райони, ще се срещаме с хората и ще следим работата на Народното събрание и правителството. Няма да получаваме възнагражденията си като народни представители за времето, в което не сме в парламента", категорична беше още тя. 

Стоянова, подкрепена и нейните колеги и съпартийци Стефан Дедев, Антоний Йорданов и Атанас Ташков, каза още, че ПП ГЕРБ ще се върне в парламента тогава, когато ръководството на народното събрание в лицето на Мая Манолова, Михаил Миков и Христо Бисеров "благоволят" да внесат законопроектите за изменение на избирателния кодекс.

"Така както хората от улицата искат да има такова изменение, което да даде по-голям достъп на гражданските организации, независимите кандидати и сдружения при едни нови избори. Надявам се това да се случи скоро, защото ще означава, че е чут гласа на хората", каза още тя.

До два месеца с конкретни предложения промяната в Изборния кодекс трябва да стане факт, подчерта от своя страна Дедев. Част от конкретните промени, за които стана въпрос са за електронно гласуване, прилагане на мажоритарния принцип, промяна на прага за партиите, ограниченията за независимите депутати, пренареждането на листите и т.н. 

"Не е допустимо една партия - ДПС, която е спечелила само 11% на изборите, да управлява държавата. В тази връзка няма да подкрепим и назначението на новия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов от квотата точно на тази партия, това за ГЕРБ е неприемливо. Първо на местните избори за кмет през 2007г. той не спечели по никакъв начин подкрепата на пловдивчани", каза още Дедев.

От своя страна Менда Стоянова опроверга твърдението на премиера Пламен Орешарски, че държавата ще има дефицит от 1 млрд. лева в бюджета, като заяви, че сега е около 300 млн. лева.

Атанас Ташков пък сподели, че в последния месец се наблюдава засилен интерес към членство в партията. Само в районната организация на ГЕРБ в "Северен" има постъпили 48 нови молби за близо 30 дни.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).